Un sfert dintre absolvenți au renunțat la bacalaureat. Vezi alternativele

bac_2013
bac_2013

Pentru cei 50.000 de tineri care au întors spatele examenului de bacalaureat din acest an există o șansă pentru viitor. Atestatul profesional primit le poate deschide ușile unei profesii.

Autor: Ozana Mazilu

Și, totuși, ce alternativă au dacă nu vor să rămână pe banii părinților? Unii pot încerca să-și găsească un drum pe baza atestatului profesional, pe care îl primesc la terminarea celor 12 clase, menționează Știrile ProTv. Angajatorii le atrag însă atenția că această hârtie le deschide o ușă, dar nu-i ajută să răzbească în viață.

Elevii care termină un liceu bilingv primesc un atestat profesional care dovedește că au studiat intensiv într-o limbă de circulație internațională. Acești elevi pot avea prioritate dacă vor să se angajeze ca traducatori sau asistenți manageri într-o companie internațională. Atestatul profesional arată calificarea pe care tinerii o au într-o anumită specializare și uneori au un rol decisiv în obținerea unui job. Cei mai multi agenți economici, însă, cer ca documentul să fie însoțit și de diploma de bacalaureat.

Acest lucru este valabil și pentru tinerii care au studiat intensiv informatică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel