Un senator SUA uimește lumea cu mesajul său către Snowden

senator-gordon-humphrey.si
senator-gordon-humphrey.si

Un veteran al Senatului american, Gordon Humphrey, i-a trimis o scrisoare de susținere ”cârtiței” Edward Snowden, în timp ce majoritatea membrilor Congresului cer judecarea și pedepsirea în consecință a fostului angajat al Agenției Naționale de Securitate.

[caption id="attachment_343022" align="alignleft" width="310"] Foto: Russia Today[/caption]

Corespondența a fost făcută publică de jurnalistul și publicistul britanic Glenn Greenwald, cel care a publicat primul articol despre Snowden, întreținând de la acel moment o veritabilă campanie de presă împotriva a ceea ce el consideră abuzuri ale SUA.

”Ai făcut ce trebuia când ai decis să deconspiri ceea ce eu cred că este un abuz masiv al Constituției Statelor Unite ale Americii”, i-a transmis Humphrey, fost senator în două legislaturi, tehnicianului american.

IT-istul în vârstă de 31 de ani a cerut și primit azil temporar din partea Rusiei, până când, speră el, una dintre țările Americii Latine îi va acorda azil politic. Departamentul de Justiție al SUA a cerut în numărate rânduri Rusiei să-l extrădeze pe Snowden, în numele unei bune colaborări diplomatice pe axa Moscova-Washington. Dar nu toți legislatorii din SUA îi vor capul lui Edward Snowden.

”Ca om care a servit Senatul american timp de 12 ani ca membru al Comitetului de Relații Externe, al Comitetului de Servicii Armate și al Comitetului Judiciar, cred  că am un fundament puternic să trag propriile concluzii”, spune Humphrey.  ”Sper ca eforturile tale să fie răsplătite prin azil politic și te încurajez să perseverezi”, a adăugat fostul legislator, citat de Russia Today.

Edward Snowden i-a răspuns și mulțumit, de asemenea printr-o scrisoare, veteranului Humphrey: ”Mi-aș dori doar ca mai mulți senatori să vă împărtășească principiile”, spune Snowden, punctând că acțiunile sale nu ar fi fost necesare dacă aceste conversații s-ar fi purtat cu mulți ani înainte în Capitol Hill.

”Media a distorsionat acțiunile și intențiile mele pentru a distrage atenția de la violările Constituției, concentrându-se, în schimb, pe personalitățile noastre”, a mai scris Snowden. ”Se pare că ei vor ca fiecare basm modern să aibă un personaj negativ. Poate că trebuie. Poate, la așa vremuri, dacă-ți iubești țara trebuie să fii urât de guvern”, a adăugat tehnicianul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel