Un senator a fost arestat într-un aeroport din Londra. Acuzația: trafic de organe

Fotografie de la Kindel Media: Pexels
Fotografie de la Kindel Media: Pexels

Senatorul ar fi încercat să răpească un tânăr de 15 ani fără adăpost pentru a-l duce în Turcia și a-i preleva organele.

Ike Ekweremadu, exponent al Partidului Democrat al Poporului și fost vicepreședinte al Senatului, și Beatrice Nwanneka Ekweremadu, contabil, de asemenea o figură cunoscută în politica nigeriană, au ajuns în cătușe.

Investigațiile asupra cuplului au început luna trecută, a raportat The Guardian, când poliția a fost alertată cu privire la potențiale încălcări ale legilor moderne privind sclavia.

Săptămâna aceasta ofițerii au arestat cuplul în timp ce aceștia se aflau la aeroportul Heathrow, în compania unui bărbat fără adăpost de 15 ani, gata să se îmbarce într-un avion spre Turcia, țară în care se bănuiește că băiatul ar fi au fost operat pentru recoltarea de organe.

Recoltarea și traficul de organe este o activitate criminală înfloritoare în Africa de Nord și de Vest, ”unde comunitățile sărace și populațiile strămutate sunt cel mai expuse riscului de exploatare”, se arată într-un raport Interpol.

Debbie Ariyo, directorul executiv al organizației caritabile din Londra Africanii Uniți Împotriva Abuzului asupra Copiilor a declarat pentru The Guardian că Nigeria este unul dintre cele mai importante centre de trafic de organe din lume. 

Soții Ekweremadu sunt acuzați că fac parte din această afacere și că au acționat prin exploatarea cunoștințelor lor politice și a relațiilor cu Regatul Unit.

Senatorul nigerian este în prezent profesor la Universitatea din Lincoln

Avocatul său spune că acuzațiile sunt ”cel puțin absurde”: Ekweremadu ”este membru al Senatului din Nigeria. El a deținut anterior un rol și mai important ca vicepreședinte al Senatului. Este membru al Asociației Baroului din Nigeria. Este directorul unei firme de avocatură care îi poartă numele. Pe scurt, a dus o viață ireproșabilă de funcționar public”, a explicat el. 

Soția senatorului nigerian a negat și ea acuzațiile 

Ancheta a fost lansată de echipa de specialitate criminalistică a Poliției Metropolitane, după ce detectivii au fost alertați cu privire la posibile infracțiuni în temeiul legislației moderne privind sclavia, în luna mai. Acuzațiile se referă la presupusa activitate între 1 august 2021 și 5 mai 2022.

Procuratura a spus instanței că problemele de jurisdicție înseamnă că este necesar acordul procurorului general pentru ca acest caz să poată continua. Cuplul a fost arestat preventiv până la următoarea lor apariție la tribunal, pe 7 iulie.

Procurorul Damla Ayas a spus: ”Au fost intervievați la secția de poliție. Ambii inculpați au furnizat o declarație pregătită. Domnul Ekweremadu, în declarația sa, a negat acuzațiile de trafic de persoane. El a spus că în niciun moment nu a aranjat transportul pentru cineva cu intenția de a-l exploata.”

 

Citește și...

Ghislaine Maxwell va fi condamnată pentru trafic de minori. Racola fete pentru Jeffrey Epstein, Prințul Andrew și alte personalități

Ghislaine Maxwell urmează să fie condamnată marți pentru trafic de minori. Aceasta facilita abuzul fizic și intim al lui Jeffrey Epstein asupra fetelor minore. Maxwell, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnată în decembrie pentru cinci din cele șase capete de acuzare aduse împotriva ei, inclusiv trafic de minori, transportul minorilor cu intenția de a-i implica în activități intime criminale și trei acuzații conexe de conspirație. Ea a fost achitată de o acuzație de ademenire a unui minor într-o călătorie în care urma să întrețină acte intime ilegale.

Celebritatea britanică va fi condamnat doar pentru trei capete de acuzare, după ce judecătorul Alison Nathan a fost de acord că două dintre acuzațiile de conspirație cu care s-a confruntat sunt repetitive. 

Procurorii i-au cerut judecătorului să o condamne pe Maxwell la 30 până la 55 de ani de închisoare, ceea ce este în acord cu liniile directoare federale de condamnare, deși departamentul de probațiune a recomandat 20 de ani. Avocații lui Maxwell au solicitat ...citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel