UPDATE: Un SEMAFOR a blocat Șoseaua Antiaeriană, Calea Rahovei și Șoseaua Alexandriei. Șoferii au intrat pe Waze, au crezut că-i accident - FOTO

Șoferii care locuiesc în Sectorul 5, în zona Antiaeriană, pe Șoseaua Alexandriei, pe șoseaua București-Măgurele, precum și cei care locuiesc în Bragadiru, dar și cei care merg, din București, spre Giurgiu, Teleorman sau Centura Capitalei au avut parte de o surpriză neplăcută. 

UPDATE: La o zi după știrea publicată de DCNews, semaforul era blocat pe verde, iar traficul era incomparabil față de ultimele zile, de când a fost activat. 

UPDATE: Conform informațiilor din București, acest semafor care blochează Șoseaua Antiaeriană și Calea Rahovei, blochează, pe sensul de ieșire din București, și alte artere principale. De asemenea, polițiștii locali, scoși în stradă ”ca să sperie”, nu sunt prezenți în intersecții pentru a gestiona și astfel de situații. 

Un semafor a blocat complet circulația rutieră pe Șoseaua Antiaeriană, Calea Rahovei, Șoseaua Alexandriei. De aproximativ o săptămână a fost montat cel numit ”semaforul de la Kaufland”, de pe Șoseaua Alexandriei. Se pare că a fost montat pentru siguranța pietonilor, pentru că nu facilitează intrarea în hipermarket, doar ieșirea mașinilor din parcare. Pietonii aveau anterior la dispoziție o trecere de pietoni spre stația de tramvai, care nu s-a remarcat în timp ca fiind una periculoasă. Practic, nu s-a rezolvat vreo problemă existentă, ci s-a creat una uriașă: a ambuteiajelor. Zona era aglomerată la orele de vârf, însă așa cum este acum nu a fost niciodată.

Jale, haos și disperare. Așa poate fi descrisă situația din traficul de pe Șoseaua Antiaeriană și de pe Calea Rahovei, unde cozile încep cu mult înainte de intersecție. 

În primă fază, când șoferii au constatat că este o coadă formată până la cartierul Armatei, pe Șoseaua Antiaeriană, au deschis Waze, au crezut că-i accident. Dar surpriză: era doar un semafor. Și dacă rolul a fost cumva preventiv, rezultatul nu e nici pe departe cel dorit, pentru că șoferii își pierd răbdarea după ce așteaptă în trafic cu aproximativ 30 de minute mai mult. 

Unde mai pui că pe o distanță de nici un kilometru sunt patru semafoare. Sunt sincronizate și e în regulă când e liber, adică foarte rar, însă când e aglomerat, sincronizarea nu ajută cu nimic șoferii. Unii teribiliști calcă accelerația pe galben, alții se bagă în față, doar, doar nu prind următorul semafor. Iar pierderea răbdării, nu neapărat teribilismul, combinată cu ocolirea prin dreapta (sub forma unui rond), urmată imediat de trecerea de pietoni, nu reprezintă o combinație tocmai defensivă. 

Modificarea vine și într-o perioadă agitată, dată de faptul că foarte mulți bucureșteni se pregătesc de sărbători după ieșirea de la serviciu, adică după-amiaza, cu atât mai mult cu cât în acest an Crăciunul pică în weekend, iar timpul pentru pregătiri este scurt. 

Internauții, cei de pe grupurile din cartierele/orașele afectate, sunt revoltați cu privire la această situație. În vreme ce unii scriu că ”doar în România e posibil ca străinii să-și ia șosea”, alții le ”mulțumesc” celor care au luat decizia ca ei să petreacă mult mai mult timp în trafic, în condițiile în care oricum ieșirile din București erau destul de aglomerate. 

Vezi în GALERIA FOTO imaginile surprinse de un șofer într-o zi obișnuită, înainte de orele de vârf consacrate. Sursă foto: cititor dcnews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel