Un scuar din Cernăuți a fost denumit „Mihai Eminescu“

Un scuar din Cernăuți a fost denumit „Mihai Eminescu“  /  Sursă foto: Bucpress.eu
Un scuar din Cernăuți a fost denumit „Mihai Eminescu“ / Sursă foto: Bucpress.eu

O decizie a Consiliului Local din Cernăuți a denumit un scuar cu numele lui Mihai Eminescu.

În urma unei inițiative a Consiliului Național al Românilor din Ucraina, un scuar din orașul Cernăuți a fost denumit „Mihai Eminescu”. Consilierii locali au susținut acest proiect de decizie în cadrul ședinței din 25 februarie a.c., notează Agenția BucPress.

În afară de scuarul „Mihai Eminescu” în centrul orașului Cernăuți a apărut și scuarul „Ferenc Liszt”, compozitor care a susținut un concert în 1847 în capitala Bucovinei istorice. Inițiativa aparține Consulatului General al Ungariei la Ujgorod.

Așadar, Cernăuțiul are un scuar denumit în cinstea poetului nepereche, Mihai Eminescu. Este vorba de scuarul de pe strada Universității 7, pe teritoriul căruia se află monumentul Luceafărului poeziei românești.

Proiectul de hotărâre cu privire la atribuirea denumirii scuarului a fost înregistrat inițial la Secția de Protecție a Patrimoniului Cultural a Primăriei Cernăuți și a trecut prin procedura de dezbateri publice. De menționat că inițiativa cu privire la atribuirea denumirii de „Mihai Eminescu” pentru scuarul de pe strada Universității 7 aparține Consiliului Național al Românilor din Ucraina, care reunește peste 20 de asociații național-culturale și organe de presă din regiunile Cernăuți, Transcarpatia, Kiev și Odesa.

Comitetul coordonator al Consiliului Național al Românilor din Ucraina aduce mulțumiri Secției de Protecție a Patrimoniului Cultural a Primăriei Cernăuți și consilierilor locali pentru susținerea acestei inițiative, precizează Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel