Un scriitor rus a fost rănit în explozia unei maşini-capcană. Medvedev tună și fulgeră: ”Aceste crime nu vor rămâne nepedepsite"

Dmitri Medvedev/ Agerpres
Dmitri Medvedev/ Agerpres

Scriitorul naţionalist rus, Zahar Prilepin, a fost rănit sâmbătă în explozia unei maşini-capcană iar reacțiile amenințătoare din partea lui Medvedev nu au întârziat să apară.

Zahar Prilepin, un cunoscut scriitor naţionalist rus, a fost rănit sâmbătă în explozia unei maşini-capcană în oraşul Nijni Novgorod. Prilepin, în vârstă de 47 de ani, a fost rănit la ambele picioare şi este în prezent spitalizat, în timp ce şoferul său a decedat în urma exploziei. Potrivit primelor elemente ale anchetei, un dispozitiv exploziv a fost plasat sub maşina lui Prilepin, informează Agerpres.

”Avem de-a face cu un inamic fricos, care încearcă să ne sperie. Îşi alege drept ţintă adevăraţii patrioţi ai ţării noastre. Cei care îşi oferă forţele pentru slujirea patriei, care fac totul pentru a apropia victoria asupra neonazismului ucrainean. Aceste crime nu vor rămâne nepedepsite", scrie Dmitri Medvedev, urându-i lui Prilepin însănătoşire grabnică.



Cine este Zahar Prilepin

Personalitate a scenei literare ruse, tradus în numeroase ţări, Zahar Prilepin s-a implicat din 2014 în favoarea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, în rândurile cărora a luptat, scrie AFP. Mai mult, potrivit EFE, în 2016, Prilepin s-a mutat cu familia în Donbas, regiune din estul Ucrainei, unde a ajuns chiar subcomandant al unui batalion de operaţiuni speciale creat la iniţiativa sa şi care lupta împotriva armatei ucrainene.

El a devenit consilier al liderului autoproclamatei republici populare Doneţk, Aleksandr Zaharcenko, asasinat în 2018, care i-a acordat gradul de maior.

Prilepin, care a luptat în anii 1990 şi în Cecenia şi Daghestan, a fost liderul partidului ultranaţionalist Pentru Adevăr pe care l-a creat în 2020 şi care a fuzionat în 2021 cu formaţiunea Rusia Justă.

Scriitorul a fost şi membru al Partidului Naţional Bolşevic, scos în afara legii. Ulterior, a susţinut opoziţia extraparlamentară care a cerut demisia preşedintelui rus Vladimir Putin. Cu toate acestea, după anexarea ilegală de către Rusia lui Putin a peninsulei ucrainene Crimeea, în martie 2014, Prilepin a anunţat public că nu-l va mai critica pe liderul de la Kremlin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel