O tânără a dat nas în nas cu un șarpe uriaș pe rafturile unui supermarket din Sydney. Clienții au fost îngroziți

O tânără din Sydney a dat nas în nas cu un șarpe într-un supermarket. 

Un drum la supermarketul din apropiere s-a transformat pentru o tânără într-o adevărată aventură. Pe unul dintre rafturile magazinului, un piton de dimensiuni considerabile își făcea veacul, scrie BBC

Helaina Alati, în vârstă de 25 de ani a zărit șarpele de 3 metri care se târa pe rafturile cu condimente supermarketului. Supermarketul Woolworths se află la marginea unei așezări cu vegetație deasă, în partea de nord-est a orașului Sydney.

Are experiență cu șerpii 

Din fericire pentru reptilă și ceilalți clienți, Alati este salvator de animale din fauna sălbatică a Australiei și este obișnuită cu șerpii. 

„Mi-am întors capul și șarpele era la aproximativ 20 de centimetri distanță de fața mea, uitându-se la mine”, a spus Alati. 

Alati s-a speriat pe moment, însă a rămas calmă, întrucât nu mai era nimeni în apropiere să o ajute. Aceasta a recunoscut pitonul diamant, care nu este veninos. 

„Sa uitat fix la mine în tot acest timp, ca și cum ar fi zis - mă poți duce afară?”, relata tânăra. 

După ce a filmat șarpele, Alati a alertat personalul magazinului, spunându-le că îi poate ajuta să scoată șarpele afară. A fost acasă să ia o geantă specială pentru șerpi, s-a întors la magazin și l-a evacuat. Apoi l-a eliberat într-o zonă cu tufișuri dese, habitatul specific unor astfel de șerpi. 

Alati este pregătită pentru astfel de situații și a mai efectuat alte 20 de operațiuni de salvare a șerpilor înainte. 

Atacul papagalilor asupra tomberoanelor din Sydney. Fenomenul care îi exasperează pe localnici

Obișnuiți să trăiască în metropola australiană, papagalii albi, mari și zgomotoși beau apă din fântânile publice și se hrănesc cu resturile de mâncare pe care le găsesc pe străzi. De ceva vreme însă, păsările au descoperit că pot găsi mâncare în tomberoane, astfel că locuitorii din Sydney se confruntă cu un adevărat „atac” al înaripatelor asupra gunoaielor menajere, precizează Science Alert citat de libertatea.ro.

Iar soluțiile găsite până acum pentru a securiza capacele tomberoanelor s-au dovedit ineficiente, de vreme ce păsările au descoperit tot atâtea variante pentru a ajunge din nou la resturile din interior. Situația a intrat și în atenția oamenilor de știință, care vorbesc despre fenomenul „învățării culturale” la păsări într-un studiu publicat în revista Science.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel