Un samsar de struguri, aproape linșat pentru că înșela la cântar

bataie-piata-obor
bataie-piata-obor

În piața specializată în vânzarea de struguri en-gros din Sibiu, prețurile mici atrag atenția cumpărătorilor, dar, din nefericire, unii sibieni s-au trezit cu zeci de kiliogame lipsă atunci când au ajuns acasă și au recântarit strugurii. În această dimineață s-a lăsat cu bătaie. 

[caption id="attachment_375151" align="alignleft" width="310"] Foto: oradesibiu.ro[/caption]

Furatul cu câteva zeci de kilograme de struguri la 100 de kilograme vândute, a devenit o obișnuință pentru speculanții care vin cu struguri cumpărați de la țăranii din Vrancea și apoi îi revând la prețuri mai mult decât duble. Azi dimineață, câțiva comercianți, supărați că samsarii le sperie clienții, au sărit chiar să îl linșeze pe un astfel de vânzător, care tocmai înșelase un sibian cu câteva zeci de kilograme de struguri, potrivit oradesibiu.ro.

”Uite pe gaura asta să se vadă clapeta pusă. Unde e cântarul. Scoate cântarul afară!!!!! Uite-l !!! Cântarul ascuns aici. Uite domne ce fac nenorociții aceștia. Uite așa fură. Astea trebuie desfăcute. Toate trebuie să fie așa. Toate trebuie să fie pe zero. El a avut pe poziția asta. Primul cântar el îl dă pe zero. Nu bate bine. Uitați cum merge cântarul. Din cauza la capletă. Asta e una. Apoi îl închide și îți ia 15 kg la sac. Asta fură. Și apoi au cântărit clienții și au fost 12 kg la 2 saci, au furat. Uitați ce fac nenorociții aceștia”, arată un comerciant.

Ce spune hoțul ”De ce i-am furat… Că e preț de producător și de asta. Punem pe cântar acolo și îi cântărim. Că e prețul pieței. Asta e. Poate să spună. E cântarul pieței. Nu cântărim pe cântarul nostru. Că nu am cântar. Da ce cântarul pieței fură. Cântărim pe cântarul pieței”, a spus tânărul învinuit. A vrut să fugă din piață și a fost linșat

Încolțit de ceilalți comercianți samsarul a încercat să fugă din piață. Oamenii s-au împotrivit și l-au oprit pe samsar, trăgându-l afară din mașină până la sosirea reprezentanților administrației pieței.

”A fost omul chiar lângă cântar. A pus marfa pe el și a văzut că nu e în regulă. Eu îi iau taxa. Mai mult nu am ce să îi fac. Îți dai seama că dacă a făcut țigănia asta, nu mai intră aici să vândă și să înșele. L-am notat cu număr cu tot. Nu mai intră aici”, a spus reprezentantul pieței Obor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel