Urmărește emisiunea live


Un salvamontist, acuzat că a vândut poze de la locul accidentului aviatic. Ce spune

Mircea-Petrescu-salvamont
Mircea-Petrescu-salvamont

Un salvamontist, care făcea parte din prima echipă de salvamont ajunsă la locul prăbușirii accidentului, este acuzat că ar fi vândut poze cu Adrian Iovan prins în fiarele avionului. 

[caption id="attachment_415495" align="alignleft" width="281"] Foto: ebihoreanul.ro[/caption]

Salvatorul face parte din Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor. La fel ca și cei din Cluj, și salvamontiștii din Bihor se arată nemulțumiți că nu fac parte din celula de criză și nu sunt anunțați în momentul în care este apelat numărul unic de urgență 112.

"Cu regret o spun, că nu am primit niciun fel de coordonate, că singurele indicaţii pe care le-am primit au fost de la domnul general Baş (n.r. - Ioan Baş, şeful ISU Bihor) şi de la domnul doctor Borcea (n.r. - Hadrian Borcea, fostul şef SMURD Bihor, acum director medical al Spitalului Judeţean din Oradea), care ne-au spus că din informaţiile culese de la localnici se pare că avionul s-a prăbuşit undeva la nord de pârtia Mătişeşti (n.r. - judeţul Cluj)", a spus şeful Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo, Pinter Istvan, scrie ebihoreanul.ro.

Salvamontistul Mircea Petrescu a ajuns printre primii la locul prăbușirii. El a clarificat acuza ce i-a fost adusă, cum ar fi făcut poze la locul accidentului, cu pilotul Adrian Iovan încarcerat în fiarele epavei, şi apoi le-ar fi vândut unor televiziuni şi publicaţii tipărite.

"Este adevărat că am făcut poze, facem poze la toate intervenţiile, pentru că ulterior le folosim la instructaje, şi este adevărat că le-am dat la presă. Toată lumea a sărit acolo pe mine să le dau poze şi le-am dat, dar nu pe bani. Nu am cerut şi nu am primit bani pentru asta. Este o lecţie, am fost un prost, acum m-am învăţat minte, am crezut că presa este un prieten, dar m-am convins că nu este!", a spus Petrescu.

A precizat că îşi cere scuze "pentru greşeala comisă" şi a promis că "asta nu se va mai repeta niciodată, oricât ar insista presa".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel