Un safir rar, vândut cu peste un milion de euro la Monaco

Moncao. Foto cu caracter ilustrativ. SURSA: Pixabay.com
Moncao. Foto cu caracter ilustrativ. SURSA: Pixabay.com

Un safir rar din Kashmir, de 18 carate, a fost vândut la o licitație din Moncao cu suma de peste un milion de euro. 

Un inel cu un safir rar din Kashmir de 18 carate a fost adjudecat la licitaţie luni seară pentru suma de 1,11 milioane de euro la Monaco, a anunţat marţi casa de licitaţii Hôtel des Ventes din Monte Carlo, care a organizat o vânzare de bijuterii la care s-a strâns în total suma de 2,5 milioane de euro pe parcursul a două zile, relatează AFP, precizează Agerpres. 

Inelul, bătut în diamante, a cărui valoare a fost estimată între 800.000 şi 1,2 milioane de euro, este atât de valoros datorită calităţii pietrei sale preţioase, safirul din Kashmir, foarte căutat de colecţionari.

Safirul, găsit după o alunecare de teren

Exploatat începând din anii 1880 după o alunecare de teren în Himalaya, safirul din Kashmir se distinge "prin culoarea plăcută şi catifelată, scânteietoare şi blândă în acelaşi timp, un albastru deschis, dar profund îmbunătăţit de o notă de violet", potrivit unui catalog de vânzări.

Bijuteria, scoasă la vânzare de o familie regală, a fost disputată de trei cumpărători, primul oprindu-se la 900.000 de euro înainte ca ceilalţi doi să depăşească suma de un milion de euro, a declarat un purtător de cuvânt al casei de licitaţii. Persoana care a achiziţionat bijuteria a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Suma nu reprezintă un record de vânzare

Suma cu care a fost vândut inelul rămâne totuşi departe de recordul mondial atins de "Blue Belle of Asia", un safir de Ceylan de 392 de carate montat într-un colier de diamante, care a atins suma de 17,29 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie's la Geneva în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel