Un sac de făină, şpagă pentru şeful SRI Alba

Procurorii DIICOT susţin că ultimul cadou cerut de şeful SRI Alba, Ioan Tarnu, pentru a sprijini o reţea de contrabandişti cu utilaje agricole, a fost un sac de făină. Cele 50 de kilograme de făină sunt doar o parte dintr-un lung şir de favoruri pe care şeful SRI le-ar fi primit.

Şeful reţelei de contrabandă, Mircea Stanciu, a apelat la Tarnu, căruia i-a spus că este implicat în furtul unor utilaje, şi i-a solicitat sprijinul, în sensul de a interveni pe lângă ofiţerii de poliţie din cadrul BCCO Alba, pentru a se evita efectuarea unei percheziţii domiciliare la locuinţa sa şi a împiedica tragerea sa la răspundere penală. Potrivit procurorilor, Tarnu a acceptat, în mod direct, daruri de la soţia lui Mircea Stanciu, dând asigurări că poate determina organele de poliţie, pentru asigurarea unei investigaţii penale favorabile inculpatului.

Stanciu era asociat cu sora şefului SRI Alba. Aceasta l-a ajutat pe Mircea Stanciu să obţină fonduri europene pentru agricultură, deşi acesta mai fusese condamnat la închisoare tot pentru furt.

În ziua în care procurorii au făcut percheziţii la Mircea Stanciu acasă, soţia acestuia se afla la sediul SRI Alba, pentru a afla cum ar putea să pregătească mai bine apărarea.

Şeful SRI Alba şi un subcomisar de la combaterea crimei organizate, implicat în acelaşi caz, vor fi cercetaţi în stare de libertate. Ei au fost reţinuţi luni pentru sprijinirea unor hoţi de utilaje agricole, dar Curtea de Apel Alba Iulia a respins propunerea de arestare făcută de procurorii DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel