Un rus din patru crede că țara sa inspiră teamă în străinătate

Douăzeci și patru la sută dintre ruși estimează că Rusia provoacă teamă altor țări, o opinie răspândită în mod deosebit în rândul celor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani (31%), indică un sondaj publicat joi de institutul Vțiom.

Potrivit sondajului, doar 11% dintre cei intervievați cred că străinii le admiră țara și 10% că aceștia manifestă simpatie față de ea. Doar 2% estimează că celelalte țări îndrăgesc Rusia.

În opinia a 31% dintre ruși, forța țării lor pe plan internațional este înainte de toate reprezentată de armată, iar 15% cred că de politica ei internațională și de autoritatea președintelui. În schimb, 13% dintre persoanele interogate cred că forța Rusiei constă în cultura și tradițiile sale.

Printre factorii care influențează imaginea Rusiei, 42% dintre cei chestionați au menționat organizarea de mari competiții și forumuri internaționale, iar 41% — activitățile politicienilor și ale diplomaților ruși.

Pentru 35% dintre persoanele intervievate este vorba de cultura rusă și de Biserica Ortodoxă, iar pentru 32% — difuzarea de către media a politicii naționale. Aproape 32% citează participarea armatei ruse la operațiunile internaționale de menținere a păcii.

Sondajul a fost realizat în perioada 31 mai-1 iunie, pe un eșantion de 1.600 de persoane din 160 de sate și orașe rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel