Un rus a înotat până în Japonia și a cerut azil politic

Un rus a înotat până în Japonia și a cerut azil politic / Foto: Pixabay
Un rus a înotat până în Japonia și a cerut azil politic / Foto: Pixabay

Un rus a înotat 20 de kilometri ca să ceară azil în Japonia.

Un rus a înotat peste 20 de kilometri din disputatele Insule Kurile până în Japonia pentru a cere azil politic, transmite presa rusă, după ce în media japoneză au apărut informații că bărbatul a fost reținut în Hokkaido, potrivit The Moscow Times. Autoritățile din administrația municipală Yuzhno-Kurilsk au declarat că refugiatul era originar din Ural și că primise un teren gratuit pe insula Kurash Kunashir ca parte a programului Rusiei de întinerire a regiunilor sale din Orientul Îndepărtat. Agenția de știri RIA Novosti l-a identificat pe înotător ca fiind Vaas Feniks Nokard, în vârstă de 38 de ani.

„Se pare că a ajuns acolo într-un costum de neopren. El tocmai a traversat strâmtoarea de 24 de kilometri înotând.„A trăit în Insulele Kuril timp de trei ani, nu a lucrat nicăieri, a locuit în satul Golovino și a dormit într-un cort.”, a spus sursa citată.

Ar fi un admirator al culturii japoneze

Nokard ar fi cerut unui prieten să vândă motocicleta pe care el a lăsat-o pe mal și să-i transfere apoi banii în Japonia. Nokard ar fi fost deportat din Japonia în 2011 pentru încălcarea regulilor privind vizele, dar și din Thailanda și Bali, pentru falsificare de documente.

Într-un articol al publicației independente Novaya Gazeta, publicat în 2019,  se spune că Nokard este un admirator al culturii japoneze și a urmat cursuri de limba japoneză în Orientul Îndepărtat Rusesc și că a fost deportat din Japonia în 2011 pentru că a stat mai mult decât îi permitea viza.

De cealaltă parte, Consulatul rus din Sapporo spune că bărbatul ar fi ajuns la Hokkaido cu o barcă din cauciuc și acuză autoritățile japoneze că nu au furnizat informații despre el.

Autoritățile japoneze, intervenție

 

Katsunobu Katō, oficial guvernamental japonez, a declarat luni că guvernul va „lua măsurile adecvate”, după ce vor fi lămurite detaliile sosirii cetățeanului rus în Japonia, potrivit RIA Novosti.

Rusia controlează Insulele Kurile din ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial, după ce trupele sovietice le-au ocupat. Disputa teritorială a împiedicat Rusia și Japonia să semneze un tratat formal de pace pentru a marca sfârșitul războiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel