Un rus a făcut cerere în instanţă pentru anularea ordinului de mobilizare. Ce motive invocă

Fotografie de la EKATERINA  BOLOVTSOVA, Pexels
Fotografie de la EKATERINA BOLOVTSOVA, Pexels

Un tribunal din Sankt Petersburg a înregistrat o plângere împotriva ordinului de mobilizare. 

Tribunalul Frunzensk din Sankt Petersburg a înregistrat primul proces în oraş pentru a contesta o decizie a comisiei de mobilizare, a informat vineri Serviciul de presă al instanţelor oraşului. Procesul a fost intentat împotriva comisiei de mobilizare şi a comisariatului militar al districtului Frunzensk.

Reclamantul anunţă că la data de 22 septembrie a ajuns la comisariatul militar, în urma unei somaţii pentru clarificarea actelor de înmatriculare militară. În aceeaşi zi, fără controlul medical, fără a constata existenţa unor temeiuri de amânare sau scutirea de la mobilizarea, el a fost convocat şi i s-a înmânat o somaţie să se prezinte la comisariat pentru a fi trimis la locul efectuării serviciului militar pe data de 22 septembrie, la ora 16:00, se specifică într-un comunicat remis presei.

Reclamantul a formulat o cerere de anulare a serviciului militar cu unul civil alternativ, precizând că nu este de acord cu decizia comisiei. El solicită instanţei să declare ilegală şi să anuleze decizia comisiei de mobilizare, să se declare ilegală şi să fie anulat ordinul emis de comisariat, precum şi să oblige să se ia o hotărâre privind scutirea de la mobilizare. În plus, reclamantul solicită măsuri prealabile de protecţie sub forma suspendării hotărârii comisariatului. Cererea administrativă nu a fost, deocamdată, examinată, scrie Rador.

SUA deschide uşile pentru ruşii care fug de mobilizare: Pot solicita azil. Fiecare cerere în parte va fi examinată

Cetăţenii ruşi care se fug de mobilizare pot solicita azil în Statele Unite, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

"Considerăm că, indiferent de naţionalitatea lor, ei pot solicita azil în SUA şi fiecare cerere în parte va fi examinată", a spus Jean-Pierre.

Autorităţile americane îi salută "pe toţi cei care solicită azil", a adăugat secretarul de presă al Casei Albe. Din declaraţiile oficialului american nu rezultă că ruşilor care fug de mobilizare li se va acorda un regim prioritar sau condiţii speciale pentru acordarea azilului. Autorităţile germane au declarat că, în anumite circumstanţe, sunt dispuse să acorde azil celor care fug din armata rusă şi "oponenţilor regimului Putin".

Mobilizarea în Rusia a fost anunţată pe 21 septembrie. Din acea zi şi până în momentul de faţă, mii de ruşi au părăsit ţara. Doar prin Kazahstan, Georgia, Mongolia şi Finlanda vecine cu Rusia au plecat aproape 200 de mii de ruşi. Unele ţări membre UE - în special Letonia şi Republica Cehă - au declarat că nu vor elibera vize ruşilor care fug de mobilizare. La rândul său, Comisia Europeană a anunţat că Uniunea Europeană trebuie să garanteze dreptul de intrare pentru ruşii care solicită azil, în contextul mobilizării, scrie Rador. 

Ruşii care stau la cozi pentru a trece graniţa în Georgia primesc citaţii de mobilizare 

Ruşii care se încadrează în criteriile de mobilizare şi care doresc să părăsească Rusia pe la punctul de trecere a frontierei Verhni Lars, de la graniţa cu Georgia, primesc citaţii - anunţă Agenţia de presă TASS, care citează Serviciul de presă al Guvernului Osetiei de Nord.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel