Un român și-a uitat ruda într-o parcare din Ungaria. S-a întors după ea pe contrasens, zeci de kilometri

Foto ilustrativ. Imagine de jodeng de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de jodeng de la Pixabay

Un român care și-a uitat ruda într-o parcare s-a întors după ea pe contrasens, zeci de kilometri, pe o autostradă din Ungaria. 

Joi, 22 iulie, mai multe apeluri semnalau polițiștilor maghiari faptul că o mașină circulă pe contrasens, pe banda de urgențe de pe autostradă, scrie Vezess.

În jurul orei 9:43, polițiștii au primit aproape simultan trei rapoarte care semnalau că un autoturism circulă, pe autostrada M1, pe contrasens. Polițiștii maghiari au pornit în cautarea vehiculului cu pricina. 

Un sfert de oră mai târziu, printr-un alt apel, se semnala faptul că o mașină circulă pe contrasens, pe banda de urgență, spre Budapesta.

Oamenii legii au reușit să verifice șoferul la km 73 al autostrăzii. La volan se afla un român care le-a spus polițiștilor că a uitat o rudă într-o parcare și a luat-o pe contrasens ca să se întoarcă mai repede.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că românul nu era nici sub influența alcoolului sau a drogurilor. Totuși, pentru încălcarea regulilor de circulație, el a primit o amendă de 100.000 HUF.

Incidente similare

Zeci de mașini pe Autostrada Soarelui, pe contrasens

Zeci de maşini au fost filmate pe Autostrada Soarelui, A2, circulând pe contrasens. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, iar şoferii riscă să rămână fără permis de conducere. 

La doar câteva zile după ce peste 50 de maşini au fost implicate într-un accident în lanţ pe autostradă, pe sensul de mers spre Constanţa, un nou incident scandalizează opinia publică. 

Zeci de maşini au fost filmate în timp ce mergeau pe contrasens pe A2, fie pe banda de urgenţă, fie chiar pe banda întâi.

Imaginile au fost înregistrate de un șofer care circula regulamentar pe A2 Autostrada Soarelui. Acesta se deplasa pe sensul de mers București-Constanța, în seara zilei de 19 iulie. Pe imagini se vede că unii şoferi folosesc chiar şi luminile de avarie. (Citește mai mult AICI.)

Titi Aur, despre evitarea unui accident. Femeile și bărbații, gesturi total contrare, din instinct

Titi Aur a vorbit despre modul de evitare al unui impact frontal și despre psihologia șoferilor în funcție de gen. 

„Aici avem o problemă, pentru că bărbații evită prin stânga, femeile evită prin dreapta, de aceea distanța de frânare și de gândire este mai lungă, trebuie să ai timp să reacționezi corect, adică să te duci acolo unde este liber. 

Un bărbat chiar dacă privește în dreapta, instinctiv un bărbat trage la stânga și o femeie trage la dreapta și nu glumesc. Este o treabă psihologică, este o treabă demonstrată medical și de asta vedem foarte mult accidente în care frânează cel din față, iar cel din spate evită pe contrasens, evită prin stânga lui, cum ar fi pe autostradă, dacă sunt condiții normale și apare impactul frontal, bărbații din acest punct de vedere sunt mai periculoși pentru că instinctiv vor trage stânga, de aceea trebuie să evităm”, a explicat Titi Aur la Digi24. (Vezi mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel