Cine este singurul român ales consilier local în Italia

ichim adrian
ichim adrian

Un român din localitatea Ciriè (cu 18.000 de locuitori , din provincia Torino) a fost ales în consiliul comunal cu 67 voturi, al treilea rezultat pentru lista civica "Brizio per Ciriè", care a obţinut trei posturi.

Adrian Ichim nu a fost singurul candidat român la aceste alegeri în localitate: pe lista MoVimento 5 Stelle (Beppe Grillo) a candidat şi Grecu Lenuţa Simona (a obţinut 18 voturi).

Adrian Ichim are 42 de ani și este originar din Bacău. A terminat facultatea de inginerie electrică la Iași și pentru scurt timp a lucrat ca inginer de rețele electrice. A venit în Italia în 1994, este căsătorit și are doi copii. În prezent lucrează ca tehnician de consultanță pentru o firmă germană, producătoare de electrostivuitoare, cu sediul la Moncalieri, scrie Gazeta Românească.

Se așteaptă ca și în Spania să se întâmple același lucru, unde o româncă are șanse să devină consilier local prin urcarea pe listă a candidatului dinaintea ei. Informația va fi făcută publică în câteva zile.

Spre deosebire de Spania, unde au votat peste 103.000 de români, în Italia s-au prezentat la urne 24.000 de români.

Informațiile au fost prezentate în premieră la TVR Internațional, în cadrul emisiunii Români despre români, moderată şi realizată de Marius Dobrescu. Urmărește aici emisiunea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel