Un român a fost numit președintele unei importante instituții europene

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, a fost numit președinte al Comitetului pentru Analize Economice și de Piață din cadrul Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe. ESMA este instituția Uniunii Europene responsabilă cu reglementarea și supravegherea piețelor de capital, iar Mișu Negrițoiu o va conduce pentru următorii doi ani.

Potrivit unui comunicat al Autorității, decizia de numire a fost luată de forul de conducere al instituției, respectiv Consiliului Supraveghetorilor ESMA, în cadrul reuniunii de la Paris, din data de 24 septembrie 2015.

”Comitetul pentru Analize Economice și de Piață este format din reprezentanți ai autorităților competente în supravegherea pieței de capital din cadrul UE și beneficiază de expertiza unui grup de profesori în finanțe și economie din mari universități europene și analiști specializați în domeniul piețelor financiare. Principalele linii de acțiune pe care se concentrează comitetul sunt identificarea pro-activă și evaluarea la nivel micro-prudențial a evoluțiilor și potențialelor riscuri și vulnerabilități de pe piețele financiare, alături de realizarea unor analize cost-beneficiu și de impact privind inițiativele de reglementare și supraveghere a piețelor”, se mai arată în comunicatul citat de Agerpres.

Citește și: Salarii mai mari în România! Anunțul făcut astăzi

Comitetele permanente ale ESMA sunt coordonate de reprezentanți ai autorităților naționale în Consiliul Supraveghetorilor ESMA, desemnați pe baza experienței profesionale acumulate în domeniul de activitate al fiecărui comitet.

”Înființată în 2011, ESMA este unul dintre pilonii Sistemului European de Supraveghere Financiară, aflându-se într-o cooperare strânsă cu Autoritatea Bancară Europeană și cu Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale. Membru cu drepturi depline al ESMA, ASF este reprezentată în Consiliul Supraveghetorilor la nivel de președinte și participă la activitatea de reglementare prin implicarea în activitățile comitetelor permanente și ale grupurilor de lucru”, se precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel