Gustav Kuhn, dirijor austriac, demisie. Acuzat de hărțuire

Sebastian Florea / 31 iul 2018 / 21:30 Salveaza PDF Comentarii

Dirijorul austriac Gustav Kuhn a renunţat temporar la funcţia de director artistic al unuia dintre cele mai importante festivaluri de operă din Austria.

Gustav Kuhn a fost acuzat de hărţuire sexuală într-o scrisoare publică semnată de cinci muziciene, informează DPA. Un purtător de cuvânt al Festivalului Tirol din Erl a declarat marţi că Gustav Kuhn, în vârstă de 72 de ani, a luat decizia de a demisiona pentru a nu prejudicia reputaţia acestui eveniment muzical pe care el l-a înfiinţat în urmă cu două decenii.

Demisia temporară nu reprezintă o recunoaştere a vinovăţiei, a precizat acelaşi purtător de cuvânt, după ce Gustav Kuhn a negat la rândul său acuzaţiile ce i-au fost aduse. Acuzaţiile au fost formulate de două violoniste şi trei interprete de operă, inclusiv de soprana elveţiană Mona Somm, care a fost elogiată pentru rolul Venus pe care l-a interpretat în 2011 la festivalul din Erl într-o reprezentaţie a spectacolului 'Tannhaeuser' de Richard Wagner

Scrisoare publică

În acea scrisoare publică, cele cinci femei au spus că au suportat, au asistat şi au aflat despre săruturi neconsensuale, atingeri intime şi cuvinte obscene din partea renumitului dirijor. 'Am fost cu regularitate expuse la o agresiune neînfrânată din partea directorului artistic al festivalului', au declarat semnatarele scrisorii.

Ele mai spun că Gustav Kuhn le-a pedepsit pe femeile care rezistau avansurilor sale prin anularea rolurilor promise şi a contractelor acestora. Biroul Procuraturii din Innsbruck a demarat o anchetă.

Vezi și: Tragedie în drum spre Viena. Familie de români, distrusă


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28