Un rechin alb, detectat pentru prima dată în estuarul Long Island

Un rechin alb cu lungimea de trei metri a fost detectat marţi în estuarul Long Island (statul New York), iar oamenii de ştiinţă afirmă că prezenţa sa în această zonă reprezintă o premieră pentru această specie, informează DPA.

Cercetătorii care colaborează cu Ocearch, organizaţia care a detectat rechinul cu ajutorul unui dispozitiv de monitorizare, au spus că acesta înota marţi spre coastele sudice ale insulei Long Island. 'Se pare că rechinul Cabot se deplasează! În această dimineaţă, cel mai nou semnal arată că el se află la sud-vest de Montauk', lângă extremitatea estică a insulei Long Island', au scris pe Twitter specialiştii de la Ocearch.

Aceeaşi organizaţie anunţase luni, tot pe Twitter, că dispozitivul de monitorizare amplasat pe acel rechin de 240 de kilograme, al cărui nume este Cabot, a transmis un semnal din apropiere de Greenwich, Connecticut. Această organizaţie cu activităţi educaţionale şi de cercetări maritime a spus că rechinul Cabot, ce are o lungime de trei metri, a intrat cel mai probabil în acel estuar - mărginit de Long Island, New York şi Connecticut - în timp ce urmărea foci, peşti şi alte surse de hrană. El a fost înzestrat cu un dispozitiv de monitorizare în Nova Scotia, anul trecut, şi numit după exploratorul John Cabot, scrie AGERPRES.

De atunci, rechinul a fost detectat în ultimele luni în apele din largul coastelor statelor Florida şi Maryland. Departamentul de Poliţie din Greenwich a dat publicităţii un comunicat, citat de site-ul de ştiri Greenwich Time, în care a afirmat că rechinul Calbot nu prezintă un risc major pentru persoanele care locuiesc pe ţărmurile din Long Island Sound. 'Cabot ne reaminteşte că natura se află peste tot în jurul nostru şi că ar trebui să ne acordăm un moment pentru a ne opri şi a ne bucura de ceea ce ne oferă ea. Atacurile comise de rechini asupra oamenilor, deşi spectaculoase atunci când se întâmplă, sunt foarte rare. La fel ca în cazul oricărui animal sălbatic, dacă îl veţi vedea pe Cabot, priviţi şi bucuraţi-vă de această creatură magnifică de la distanţă', precizează acelaşi comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel