Un protestatar din Piața Universității, despăgubit de statul român

Un protestatar din Piața Universității a cerut 500.000 de euro daune morale statului român, după ce a stat închis 33 de zile, fiind acuzat de ultraj și tulburarea liniștii publice. Ulterior, Judecătoria Sectorului 4 a stabilit că protestatrul nu se face vinovat de ceea ce este acuzat. El a fost închis în baza declarațiilor unui martor, care, potrivit instanței, a fost de rea credință. 

Judecătorii au decis ca un protestatar, Mihai Căpătână, care a participat la evenimentele din ianuarie 2012, să primească daune morale şi materiale pentru că a stat în arest 33 de zile. Despăgubirile stabilite de instanță nu se ridică la solicitarea protestatarului. S-a decis că statul român trebuie să plătească 2.000 de lei pagube materiale şi 5.000 de euro daune morale, însă decizia nu este definitivă, potrivit România Tv.

Mihai Căpăţână se numără printe tinerii ridicaţi de jandarmi din centrul Capitalei. Deși au existat martori care au declarat că el este cel care a incendiat mai multe coşuri de gunoi, camerele de supraveghere nu au putut dovedi acest lucru. După ce instanța l-a achitat, tânărul a cerut despăgubiri. Tribunalul Bucureşti nu a acceptat în totalitate cererea lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel