Un profesor îi returnează lui Băsescu ordinul "Meritul pentru Învăţământ" în semn de protest

Michael_Shafir
Michael_Shafir

Prof. univ. dr. Michael Shafir, profesor de relaţii internaţionale în cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, a anunţat că returnează preşedintelui Traian Băsescu ordinul "Meritul pentru Învăţământ" în grad de ofiţer, în semn de protest faţă de promulgarea noii legi a Educaţiei.

Potrivit unul comunicat de presă transmis, vineri seară, de UBB Cluj-Napoca, ordinul i-a fost conferit profesorului Michael Shafir de către Traian Băsescu în octombrie 2009, informează Mediafax. Conform reprezentanţilor UBB, Shafir a explicat că este vorba atât de un protest personal, cât şi de unul de principiu.

"Noua lege politizează învăţământul în spatele unei măşti a depolitizării. Dacă până acum în România ne obişnuisem cu o stagnare în spatele unui jargon reformator, de data aceasta avem de-a face cu un regres în spatele aceluiaşi jargon. Autonomia universitară este practic desfiinţată şi se politizează învăţământul atât la nivelul şcolii, cât şi la cel al învăţământului superior", a subliniat Shafir, citat în comunicat. El a menţionat că ţinta principală devin cei aproximativ 4.000-5.000 de profesori universitari care urmează să fie forţaţi să se pensioneze "pentru a fi înlocuiţi cu conducători de doctorate neexperimentaţi, dar aliniaţi politicii guvernamentale, sau reduşi la tăcere de către cei ce au pâinea şi cuţitul". Profesorul Shafir a precizat că protestul personal se datorează faptului că noua lege îi permite să lucreze în viitor numai la plata cu ora. "Dacă aş fi dorit o asemenea plată, aş fi ales altă meserie, aş fi început-o mult mai tânăr şi aş fi practicat-o pe centură. Până acum, aş fi strâns destui bani ca să nu mai fiu îngrijorat de o legislaţie sau alta", a spus Michael Shafir.

Michael Shafir, în vârstă de 67 de ani, este profesor universitar titular la Facultatea de Studii Europene a UBB, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale al UBB şi şeful Catedrei de Relaţii Internaţionale a facultăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel