Un profesor de la Universitatea Bristol este acuzat de islamofobie

Un profesor de la Universitatea Bristol este acuzat de islamofobie  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un profesor de la Universitatea Bristol este acuzat de islamofobie / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un profesor universitar britanic a fost criticat din ce în ce mai mult cu privire la ceea ce studenții au descris drept remarcile sale „islamofobe”.

Un profesor de la Universitatea din Bristol a fost criticat din ce în ce mai mult cu privire la ceea ce studenții au descris drept remarcile sale „islamofobe”. Într-o declarație de săptămâna trecută, Societatea Islamică a Universității din Bristol (BRISOC) a declarat că este „alarmată de mai multe plângeri aduse profesorului Steven Greer de la Facultatea de Drept pentru utilizarea sa raportată a remarcilor discriminatorii și a retoricii islamofobe”.

Studenții la drept au susținut că Greer „a exprimat frecvent puncte de vedere în clasă care pot fi considerate islamofobe, fanatice și divizive”, se spune în declarația care a fost semnată de alte câteva societăți studențești. Deși acuzatorii lui Greer au devenit publici, universității i sa interzis să facă orice comentariu cu privire la acuzații, deoarece sunt supuși unei anchete în curs și sunt obligați să respecte confidențialitatea.

Președintele BRISOC, Aamir Mohamed, a declarat pentru Al Jazeera că primele plângeri au venit în septembrie anul trecut, iar societatea a depus o plângere oficială la universitate în noiembrie. BRISOC solicită scuze oficiale de la Greer și eliminarea conținutului pe care îl consideră problematic.

De ce este acuzat Steven Geer?

Plângerea principală împotriva lui Greer se referă la un modul de drepturile omului pe care îl predă, intitulat Drepturile omului în drept, politică și societate. Într-o secțiune care vorbea despre „Islamul și drepturile omului”, Greer a enumerat libertatea de exprimare ca „provocare cheie” și a subliniat că „insulta la adresa Islamului era pedepsită cu moartea”.

Slide-ul respectiv a dat ca exemplu atacul mortal Charlie Hebdo. Un elev care a participat la ora lui Greer a spus că a fost șocat de o parte din conținut, ceea ce a dat impresia că Islamul este „în esență rău” și „incompatibil cu libertatea”.

În plus, pe același slide, Greer a enumerat alte câteva provocări legate de drepturile omului legate de islam, inclusiv libertatea de gândire, conștiință și religie și poziția non-musulmanilor în țările musulmane, precizează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel