Un primar din Spania a montat camere speciale pentru români

camera de supraveghere
camera de supraveghere

Primarul oraşului Badalona Xavi Albiol a cerut instalarea unor camere de supraveghere a traficului rutier prin care pretinde să-i urmărească pe românii conflictivi.

Angajaţii primăriei au instalat miercuri dimineaţa primele camere video de supraveghere într-o piaţă din oraş, Plaza Antonio Machado, unde potrivit ziarului catalan, nu există aproape deloc trafic rutier. Piaţa se afla însă într-un cartier considerat problematic pentru că acolo s-au stabilit mai mulţi ţigani romani şi se afirmă că aceştia ar o sursă de probleme pentru convieţuirea dintre localnici, informează Ştiridiaspora.

Pe stâlpii pe care au fost instalate camerele de luat vederi au fost agăţate şi panouri informative în catalana şi în română “Stradă de supraveghere. Controlul traficului”. ”Mulți vecini sunt sătui. Am pus semnale în românește pentru că în cartierul Salut circulă mulți șoferi români”, le-a declarat primarul Xavi Albiol jurnaliștilor spanioli.

În curând, primăria va instala noi camere în alte puncte din cartier, dar supravegherea cetăţenilor prin camere video trebuie aprobată de guvernul regional Generalitat. De aceea, jurnaliştii de la ziarul La Vanguardia remarcă faptul că “primarul Xavi Albiol apelează la o strategie legală pentru a-şi instala propriul sistem de genul Marele Frate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel