Un prim-procuror, trimis în judecată de DNA, în arest preventiv

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Constantin Balaban, la dat faptelor prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin.

El este acuzat de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, fals în declaraţii, în formă continuată (7 acte materiale) și luare de mită (3 infracţiuni).

Ar fi primit un vițel

Alți cinci inculpați sunt trimiși în judecată în stare de libertate. Prim-procurorul a cerut și primit de la ceilalți inculpați un vițel de 70 de kilograme pentru sacrificare, în valoare de 900 de lei, pentru a soluționa favorabil un dosar penal în care doi dintre inculpați erau acuzați de vătămare corporală.

Mită pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

Balaban Constantin este acuzat că a întocmit două acorduri de recunoaștere a vinovăției cu inculpații, cărora le-a fost dat câte șapte luni de închisoare cu suspendare. Prim-procurorul a mai primit 600 de euro după ce un inculpat fusese prins conducând un autoturism sub influența băuturilor alcoolice și cu permisul anulat. În schimb, s-a angajat să soluționeze favorabil dosarul, în care se dispusese începerea urmăririi penale. Prim-procurorul a mai primit de la un alt inculpat 550 de euro și 700 de lei mită, în schimbul căreia  a fost de acord cu întocmirea unei soluții favorabile într-un dosar penal în care persoana respectivă era cercetată penal sub aspectul conducerii unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Firma soției și împrumurile, inexistente în declarația de avere

El mai este acuzat că a administrat firma soției sale, implicându-se direct în gestiunea relațiilor comerciale, firmă pe care a creditat-o, ca persoană fizică, cu 244.000 de lei și mai târziu cu suma de 4.200 de lei. El a mai credit firma cu suma de 375.000 de lei. Împrumuturile nu sunt în declarațiile de avere. Nici firma nu a fost trecută în declarația de avere. 

Procurorii au pus sechestru pe un imobil al său. Dosarul a fost trimis către Curtea de Apel Constanța pentru judecare și cu propunere de menținere a măsurilor preventive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel