Un preot din Sălaj a murit în mod suspect la 44 de ani. Ar fi fost găsit într-un garaj

Un preot din Sălaj a murit în mod suspect la 44 de ani. Ar fi fost găsit într-un garaj
Un preot din Sălaj a murit în mod suspect la 44 de ani. Ar fi fost găsit într-un garaj

Preotul Cătălin Lucaci a încetat brusc din viaţă, la vârsta de 44 de ani, pe care i-a împlinit pe data de 25 aprilie.

Ani la rând a fost profesor de religie. Mai apoi, timp de 12 ani a slujit la Biserica Ortodoxă din Fetindia (comuna Meseşenii de Jos). Din anul 2012, era preot la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Ciumărna (comuna Românaşi).

Acum cinci ani, Cătălin Lucaci a devenit noul protopop al Zalăului, urmându-l astfel în funcție pe părinte Ștefan Lucaciu, cel care ocupase acest post timp de 12 ani. Astfel, pe data de 24 mai 2016, Cătălin Lucaci a fost hirotesit de Preasfințitul Părinte Petroniu, în prezența consilierilor eparhiali și a tuturor preoților din Episcopia Sălajului.

Luni după-amiază, preotul s-a stins din viaţă la casa parohială din Ciumărna, evenimentul fiind confirmat şi de IPJ Sălaj.Totul vine după doar o zi, după ce în parohia Ciumărna a avut loc o liturghie arhierească, în prezenţa Preasfințitului Părinte Petroniu. Un ziar din sălaj scrie că este o moarte suspectă, fiind găsit în garaj, scrie Napoca News.

Calendar Creștin Ortodox. 1 iunie 2021 - Sfântul Iustin Martirul şi Filosoful

Pe data de 1 iunie, este prăznuit în Biserica Ortodoxă Sfântul Iustin Martirul şi Filosoful. Sfântul Iustin a trăit în vremea împăraţilor romani Antonin cel Pios (138-161) şi Marcus Aurelius (161-180). Părinţii săi erau greci păgâni. Devine creştin după ce-l întâlneşte pe un bătrân pe malul mării, care îi vorbeşte de Hristos (Vezi știrea aici)

În urma acestei discuţii, mărturiseşte: „Iar mie mi s-a aprins deodată un foc în suflet şi m-a cuprins o mare dragoste de profeţi, ca şi de bărbaţii aceia care au fost prietenii lui Hristos. Şi, gândindu-mă la cuvintele lui, găseam că aceasta este singura filosofie sigură şi aducătoare de folos. În felul acesta şi pentru aceasta sunt filosof" (Dialog cu iudeul Tryfon, VIII, 1, p.130). 

După convertire, pleacă la Efes şi apoi ajunge la Roma, unde va deschide prima şcoală filosofică în care se va preda credinţa creştină. Prin deschiderea acestei şcoli, filosoful cinic, Crescens, devine adversarul Sfântului Iustin, ajungând să îl denunţe autorităţilor romane că este creştin. 

În anul 165, după denunţul lui Crescens, Sfântul Iustin este decapitat, în ziua de 1 iunie. Moaştele Sfântului Iustin se afla în Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul", din Sacrofano, la mică distanţă de Roma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel