Un preot a recunoscut câți bani câștigă de Bobotează: Cei cu nume de sfânt dau mai mult

Tradiţii de Bobotează. De ce se 'păzeau' fântânile de lângă drumuri
Tradiţii de Bobotează. De ce se 'păzeau' fântânile de lângă drumuri

Un preot din Argeş a recunoscut că adună o sumă frumuşică de Bobotează.

Sumele adunate, în 2-3 zile, pot ajunge și la 2.500 – 3000 de euro pentru parohiile mici sau medii, a declarat preotul pentru Ziarul Profit.

"Eu am o parohie măricică cu oameni darnici şi mulţi înstăriţi pe care îi cheamă Vasile, Vasilică, Ion sau Ioana. Nu fac nimic ilegal, doar respect o tradiţie iar oamenii se bucura să mă vadă şi cred că înţeleg că nu este uşor să baţi kilometri pe la casele lor pe frig, pe zăpada. Preoţii nu cer nimic, oamenii ne dau cât îi lasă inima. Cei cu nume de sfânt dau mai mult, alţii ne dau şi carne, cârnaţi sau sticle cu băutura mai acaţari. Încă nu am făcut un calcul exact, dar în ziua de Sf Vasile şi de Boboteaza cred că am strâns undeva la 3500 Euro. Poate vi se pare mult, dar să ştiţi că aşa mai compensam şi noi veniturile mici de peste an", a declarat preotul de la o parohie din Argeş.

"Din banii strânşi de Bobotează, un coleg îşi va termina casa"

Întrebat dacă pentru aceste sume emite vreo chitanţă sau alt tip de document, acesta a spus că "oamenii sunt convinşi că nu dau popii banii, ci îi dau bisericii de care aparţin. Şi ce chitanţa să dau: la carne sau la sticlele de vin pe care mi le oferă ?".

„Am un fost coleg, acum preot la o parohie în Piteşti, care câştigă de Sf. Vasile şi Boboteaza cel puţin 6000 Euro. Anul ăsta, chiar mi-a zis că din banii strânşi de Bobotează îşi va termina casa care o are în construcţie. Desigur va lăsa ceva din banii ăştia şi în vistieria bisericii", mai spune preotul.

Vezi și: Bobotează. Cruce aruncată în apă, prinsă de un musulman

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel