Un poliţist din Argeş a convins doi poliţişti de la Rutieră să nu îi ia permisul: Ia-i-l, mă, nevesti-mii

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Doi agenţi de la Poliţia Rutieră Argeş sunt judecaţi pentru abuz în serviciu şi fals intelectual după ce au iertat un coleg prins cu 145 km/h în localitate. Unul dintre poliţişti era deja în vizorul DNA într-un dosar de luare de mită. 

În ianuarie 2022, un şofer din Argeş, poliţist, a fost prins de radar cu 145 km/h în Piteşti. După ce maşina a fost oprită în trafic, poliţiştii Emanuel C şi Marius G au văzut că la volan se afla chiar colegul lor, Daniel D. De altfel, aceştia l-au şi iertat de amendă şi nici nu i-au suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile. În schimb, a fost sancţionată soţia agentului, pasager în maşină. 

La finalul anului 2022, cei doi agenţi de la rutieră au fost trimişi în judecată pentru fals intelectual şi abuz în serviciu, iar agentul Daniel D a fost trimis în judecată la început de 2023, pentru instigrare la fals intelectual şi instigare la abuz în serviciu. Soţia acestuia a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru complicitatea la fals intelectual. 

Ce arată interceptările din dosar 

Emanuel C este acuzat de procurori că a întocmit procesul verbal care, contrar adevărului, atesta că soţia şoferului, care i-a dat documentele de identitate şi un permis de conducere expirat din 2014, a fost depistată conducând cu 145 km/h cu permisul expirat. Marius G este acuzat că şi-a ajutat colegul să acopere fapta. 

În dosar apar şi o parte dintre discuţiile dintre cei trei agenţi. Iniţial, unul dintre cei doi de la Rutieră i-a cerut şoferului vinovat "să aducă alea, că nu merge", făcând referire la actele de identitate şi permisul de conducere, pentru că "se vede prea bine" pe înregistrările aparatului radar. 

Acesta s-a opus: „Stai așa. Hai, rămâneți… stai să văd pe cine…hai”, se arată în rechizitoriul procurorilor. Și celălalt polițist l-a avertizat: „Se vede și pă… filmare, se vede mult mai bine”, dar șoferul-polițist a replicat: „Lasă, mă, că ea e nevasta-mea, e același nume D..., mașina e pă D...”. Apoi l-a întrebat: „Păi, și vrei să mi-l iei mie? (…) că amenda tot io o plătesc”. Agentul a continuat să insiste către colegii săi: „Na, viață, e greșeala mea. Încă o dată te rog… ia-i nevesti-mii permisul (…). Ia-i-l, mă, nevesti-mii! Sunteți nebuni… Se apucă G. să vorbească… ce să… e nevastă-mea”, se mai menționează în rechizitoriu, conform Adevărul.

Cei trei polițiști își desfășoară, în continuare, activitatea în cadrul IPJ Argeș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel