Un politician din Finlanda riscă să facă închisoare pentru o mărturisire de credință creștină

Sursă foto: Facebook Päivi Räsänen
Sursă foto: Facebook Päivi Räsänen

Paivi Rasanen, un politician din Finlanda, riscă să facă închisoare sau să fie amendat din cauza faptului că a făcut o mărturisire de credință creștină.

Săptămâna trecută, Comitetul Consultativ Creștin Interconfesional, inclusiv Biserica Ortodoxă Rusă și diverse alte confesiuni creștine, au emis o declarație în apărarea lui Päivi Räsänen, o mamă finlandeză, deputată în Parlament și soția unui pastor luteran finlandez care se confruntă cu probleme în justiție din cauza credinței sale creștine.

Procesul împotriva politicianului este programat să înceapă pe 24 ianuarie, deși investigațiile poliției au început în iunie 2019, când aceasta a pus sub semnul întrebării sponsorizarea oficială a bisericii sale către evenimentul LGBT Pride 2019 printr-un tweet în care a scris un citat din Biblie.

„Creștinii care cred în Biblie văd homosexualitatea ca pe un păcat. În același timp, ei sunt chemați să nu condamne persoanele cu înclinații homosexuale, ci, dimpotrivă, să aibă grijă de fiecare astfel de persoană și să o ajute să găsească o cale spre pocăință și vindecare”, a declarat Comitetul Consultativ Interreligios.

Parlamentarul care este și medic, mamă de cinci copii și bunică de șapte copii, este acuzată că a avut un „discurs al urii” pentru că și-a exprimat credința într-un tweet și într-o emisiune radio din 2019.

„Aștept procedura judiciară cu mintea calmă, încrezătoare că Finlanda va respecta libertatea de exprimare și de religie consacrate în drepturile fundamentale și convențiile internaționale. Nu voi da înapoi de la convingerea mea bazată pe Biblie și sunt gata să apăr libertatea de exprimare și religie în toate instanțele necesare. Nu pot accepta că exprimarea credințelor religioase ar putea însemna închisoare. Îmi voi apăra dreptul de a-mi mărturisi credința, pentru că nimeni altcineva să nu fie lipsit de dreptul său la libertatea religiei și de exprimare”, a declarat Räsänen, care este deputat în Parlament din 1995, fiind președintele creștin-democraților în perioada 2004-2015, iar în 2011-2015 a fost ministru de Interne, cu responsabilitate pentru afacerile bisericii din Finlanda, scrie Orthocristian.com.

”NEVINOVAT”. Kyle Rittenhouse, care a împușcat mortal doi protestatari, ACHITAT- VIDEO. Cum s-a întâmplat totul

Doi protestatari au fost împușcați mortal de Kyle Rittenhouse, un tânăr de 18 ani, din Statele Unite. Un al treilea protestatar împușcat a scăpat cu viață, iar, cu privire la împușcarea acestuia, acuzațiile au fost de tentativă de omor. Totul s-a întâmplat în timpul unei demonstrații din Wisconsin.

Tânărul Kyle Rittenhouse a pledat nevinovat, motivându-și gestul ca fiind unul de autoapărare. Scena a avut loc în timpul protestelor din SUA, determinate de împușcarea lui Jacob Blake de către un polițist care încerca să-l rețină. Jacob Blake a fost împușcat în spate de 7 ori, în fața copiilor săi, și a paralizat. Pe patul de spital, a fost ținut în cătușe, povestea sa fiind una care a determinat reacție publică în Statele Unite. La un moment dat, polițiștii i-au scos cătușele și au plecat din spital. 

Când a auzit, pe rând, citindu-se verdictele pentru toate capetele de acuzare, Kyle Rittenhouse a început să tremure, stăpânindu-și lacrimile. După ce a fost citit și ultimul ”nevinovat”, el s-a prăbușit de emoție  (citește continuarea și vezi imagini AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel