Un pod istoric din Rotterdam va fi demontat pentru a putea trece un iaht al lui Jeff Bezos

Un pod istoric din Rotterdam va fi demontat pentru a putea trece un iaht al lui Jeff Bezos  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un pod istoric din Rotterdam va fi demontat pentru a putea trece un iaht al lui Jeff Bezos / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un pod istoric din orașul Rotterdam va fi demontat pentru a face loc unei nave care aparține lui Jeff Bezos.

Un pod masiv de oțel din Rotterdam urmează să fie parțial demolat, astfel încât iahtul de agrement construit pentru fondatorul Amazon, Jeff Bezos, să poată naviga până la mare, a declarat miercuri postul local de radio Rijnmond.

Koningshavenbrug, cunoscut în Rotterdammers drept De Hef, a fost renovat în 2017, iar consiliul a promis la momentul respectiv că nu va mai fi demontat niciodată. Dar această promisiune este acum gata să fie încălcată, a spus Rijnmond, pentru a lăsa iahtul lui Bezos să treacă.

Podul, construit peste râu în 1927, a avut un rol central în istoria orașului și a fost grav avariat în timpul bombardamentului de la Rotterdam din mai 1940. 

Iahtul cu trei catarge al lui Bezos este construit la șantierul naval Oceano din Alblasserdam, dar este prea mare pentru a trece pe sub pod când secțiunea centrală este ridicată la înălțimea maximă. Acum, Oceano și Bezos au abordat consiliul pentru a demonta temporar podul pe cheltuiala lor.

Opoziție puternică faă de demontarea podului

Potrivit lui Rijnmond, oficialii orașului sunt pregătiți să facă acest pas, în ciuda opoziției experților în istorie locală și a altora.

„Locurile de muncă sunt importante, dar există limite cu ceea ce poți și ar trebui să faci cu moștenirea noastră industrială”, a spus Ton Wesselink, de la societatea de istorie locală Historisch Genootschap Roterodamum.

Liderul proiectului, Marcel Walravens, a spus că decizia este una pragmatică. „Este vorba despre o navă cu catarge înalte care nu poate trece pe sub pod. Singura alternativă este să eliminați secțiunea din mijloc”, a spus el.

Walravens speră că, cu o pregătire adecvată, secțiunea de mijloc a podului va fi îndepărtată doar pentru o zi.

Cu o lungime de 127 de metri, iahtul lui Bezos va fi cel mai mare iaht cu vele din lume atunci când va fi livrat în cursul acestui an, potrivit Boat International, scrie DutchNews.

Miracol, după ce o bombă din al Doilea Război Mondial a explodat sub o barcă de pescuit

O bombă germană a rămas latentă pe fundul mării din cel de-al Doilea Război Mondial, în urmă cu 80 de ani, până când a fost perturbată de sfoara de crab-pot de la Galwad-Y-Mor, o ambarcațiune de pescuit care opera în largul coastelor Marii Britanii.

Bomba s-a detonat, declanșând o undă de șoc și o explozie de gaz care a aruncat barca din apă și a cauzat echipajului răni grave - inclusiv brațe și picioare rupte și pierderea vederii pentru unii membri ai echipajului.

Cei doi cetăţeni britanici şi cinci letoni ai echipajului au fost lăudaţi în noul raport al Serviciului de Investigare a Accidentelor Maritime, publicat joi.

În raport se spune că „pregătirea echipajului lui Galwad-Y-Mor, experiența, durata serviciului împreună și pregătirea pentru situații de urgență le-au îmbunătățit șansele de supraviețuire.”

„Deși rănile fizice au fost semnificative pentru cinci dintre cei șapte membri, aceștia au fost norocoși că nu și-au pierdut viețile. Membrul echipajului care lucra pe partea tribord a punții principale ar fi putut fi aruncat peste bord”, mai scrie în raport (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel