Pilot, orbit de laserul unui club. A cerut ajutorul ROMATSA

Pilotul unei curse aerine ungare a cerut, marți, ajutorul ROMATSA. El circula pe ruta Sofia-Timișoara și a fost deranjat de laserul proiectat de un club din Motru. A fost anunțată Poliția, care a confiscat laserul și a deschis dosar penal. 

Specialistul în aviație Sorin Stoicescu a declarat, pentru Digi 24, că lumina respectivă poate orbi pur şi simplu piloţii aflaţi în cabină, creând confuzie la bordul aeronavelor. El a adăugat că "atunci când anumiţi operatori de servicii comerciale, de prestaţii, doresc să folosească asemenea mijloace, trebuie să vină şi cu un aviz de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română". 

Pilotul maghiar a anunțat ROMATSA că laserul care făcea jocuri de lumină îi perturbă zborul. Poliția a mers la club pe baza datelor GPS și a deschis dosar penal pentru o "infracţiune la regimul traficului aerian".

Avocata clubului spune că ROMATSA a greșit locația și că laseul nu avea cum să vină din acea locație pentru că era defect la moment respectiv. Localnicii spun însă, că lumina laserului se vede de la 50 de kilometri. 

Clubul aparține unui om de afaceri arestat la domiciliu după ce a fost acuzat că a falsificat mai multe documente cu care ar fi încasat ilegal depăgubiri de 700.000 de lei, scrie Gorj Exclusiv, potrivit sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel