Un pilot de avion din Rusia, anchetat după ce a predat manşa unei pasagere

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Autorităţile ruse au deschis joi o anchetă după ce un pilot a dat comanda avionului său de linie unei tinere pasagere fără pregătirea necesară, în timp ce aeronava efectua o cursă în Siberia, relatează AFP.

O înregistrare video postată pe Instagram arată o tânără îmbrăcată într-un pulover roz în cabina de pilotaj, aflată la comanda avionului în timpul zborului, iar pe fundal se aude vocea unui bărbat care îi dă instrucţiuni. Ea afirmă: 'A fost foarte tare! Mulţumesc!'. Accesul public la videoclip a fost în cele din urmă restricţionat după ce înregistrarea a fost difuzată de numeroase mass-media ruse.

Potrivit anchetatorilor, faptele datează din 31 august, când 'unul dintre membrii echipajului a permis intrarea în cockpit a unei tinere femei care nu avea dreptul să piloteze avioane'. El 'i-a dat acesteia comanda avionului'.

Ce spune comisia de anchetă

Comitetul de anchetă din Iacutia, o regiune sibiană, afirmă că avionul, un Antonov-24, aparţine companiei locale IrAero şi transporta pasageri la momentul faptelor. Aeronava, care poate transporta până la 52 de pasageri, efectua un zbor între capitala regională Iakutsk şi Sakkyryyr, în nordul Iacutiei, potrivit unui comunicat. Compania IrAero, care dispune de o flotă de 25 de aeronave, deserveşte mai multe oraşe din Siberia, precum şi Moscova, Sankt-Petersburg şi staţiuni de pe litoralul Mării Negre.

În Rusia, care are o reputaţie proastă în materie de siguranţă aeriană, au avut loc mai multe accidente grave în ultimii douăzeci de ani, soldate cu un număr mare de victime. În luna mai acestui an, o aterizare de urgenţă a unui Suhoi Superjet 100 al companiei ruse Aeroflot la Moscova, cuprins de flăcări, s-a soldat cu moartea a 41 de persoane, eroarea de pilotaj reprezentând pista favorizată de anchetatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel