Un personaj cheie din Guvern a fost arestat preventiv de DNA - Ultimă Oră

Tribunalul București a admis, marți seara, cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului secretar de stat din Ministerul Sănătății, Alin Țucmeanu, acuzat de luare de mită și complicitate la dare de mită.

În același dosar a fost arestat și omul de afaceri Cristinel-Spiridon Vodislav, reprezentant de fapt al unei societăți comerciale, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de dare de mită.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât Țucmeanu și Vodislav vor fi duși în arestul Poliției Capitalei.

[citeste si]

Potrivit DNA, Alin Țucmeanu este acuzat că, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătății, a acceptat, în perioada iulie-noiembrie 2015, promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea lui Cristinel Spiridon Vodislav, pentru a aproba finanțarea unui contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească și societatea reprezentată de acesta din urmă.

De asemenea, procurorii spun că Țucmeanu l-a ajutat pe Vodislav să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract și a insistat pe lângă acestea, asigurându-le de 'seriozitatea' omului de afaceri și de faptul că el își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

Alin Țucmeanu a fost eliberat în cursul zilei de marți din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, după ce a fost reținut luni de procurorii DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel