Un pericol uriaș planează asupra lumii. Amenințarea vine din Iran

Lumea este în pericol. Iranul își construiește propria bombă nucleară în doar trei ani. Cantitatea de uraniu obținută în trei ani depășește cota de alertă, cât şi necesarul pentru dezvoltarea unei bombe. Putea crea chiar două bombe, dacă nu ar fi folosit o parte în oxid de uraniu, folosit ca și combustibil pentru reactoarele nucleare. 

O bombă nucleară clasică conţine între 94 şi 210 kilograme de uraniu mediu îmbogăţit. Premierul israelian, Beniamin Netaniahu, a stabilit cota de alertă la o cantitate de 250 de kilograme, cantitate care depăşeşte necesarul pentru construirea unei bombe nucleare. Experții sunt de părere că premierul israelian s-a referit la uraniu sărăcit, ceea ce ar o limită de 165 de kg de uraniu mediu îmbogățit. Cifrele din Iran arată o realitate foarte periculoasă pentru întreaga lume. Iranul a produs 219 kilograme de uraniu îmbogățit din februarie 2010 până în mai 2013, scrie Capital.

Cantitatea depășește cota de alertă și necesarul pentru dezvoltarea unei bombe nucleare. Ar fi putut fi construite chiar două bombe nucleare. Iranul a transformat însă 96 de kg în oxid de uraniu, folosit ca și combustibil pentru reactoarele nucleare. I-au mai rămas 123 de kilograme, îndeajuns pentru a însemna un pericol asupra lumii, pentru a contrui o bombă nucleară. Trebuie luat în calcul că această cantitate a fost produsă în doar trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel