Un pensionar ucrainean a devenit erou, după ce a doborât un avion rusesc de peste 70 de milioane de euro cu o pușcă - Video

Un pensionar ucrainean a devenit erou, după ce a doborât un avion rusesc de peste 70 de milioane de euro cu o pușcă  / Foto: Captură video Daily Mail
Un pensionar ucrainean a devenit erou, după ce a doborât un avion rusesc de peste 70 de milioane de euro cu o pușcă / Foto: Captură video Daily Mail

Un pensionar ucrainean primit o medalie pentru eroism, după ce a doborât cu o pușcă un avion rusesc Su-34 de 74 de milioane de lire sterline.

Un pensionar ucrainean a doborât cu o pușcă un avion rusesc Su-34, trimițându-l în spirală la pământ, a declarat o agenție guvernamentală, scrie Daily Mail.

Valeri Fedorovici a deschis focul când aeronava inamică a zburat deasupra capului său, în Cernhiv, potrivit Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei. Se susține că avionul, care costă aproximativ 74 de milioane de lire sterline, a decolat, iar la câteva secunde s-a prăbușit, deși acest moment nu s-a fost văzut în videoclip.

Acum, Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei l-a onorat pe pensionar și i-a salutat "eroismul", acordându-i o medalie. El a fost lăudat pentru "asistența sa în protecția frontierei de stat". Imaginile publicate de agenție îl arată pe Fedorovici mergând cu o pușcă atârnată peste umăr prin orașul distrus în mare parte de bombardamentele rusești.

Steagul Ucrainei, semn al recuceririi

Forțele ucrainene și-au ridicat sfidător steagul deasupra unui sat recucerit din Herson, în timp ce contraofensiva lor îndrăzneață continuă să respingă trupele invadatoare. Imaginea puternică îi arată pe cei trei soldați care arborează steagul național albastru și galben într-un simbol al rezistenței deasupra țiglelor din Vysokopillya.

Fotografia, împărtășită de consilierul prezidențial Kyrylo Timoșenko, evocă imaginea emblematică Raising the Flag on Iwo Jima făcută cu pușcașii marini americani în fazele finale ale războiului din Pacific din 1945.

Reacâștigarea satului ar marca un câștig teritorial tangibil într-o contraofensivă care a început săptămâna trecută și vizează sudul țării. Un obiectiv major al noului efort militar este regiunea Herson, care a fost capturată de forțele ruse la începutul conflictului.

Herson se află la nord de peninsula Crimeea, pe care Moscova a invadat-o și a anexat-o în februarie și martie 2014. În declarațiile de duminică seara, Volodimir Zelenski a mulțumit forțelor sale pentru că au luat două așezări în sud și o a treia, împreună cu un teritoriu suplimentar, în est, vorbind despre "rapoarte bune" de la comandanții săi militari și șeful serviciilor de informații.

După bombardarea intensă de către forțele ucrainene a grupurilor de trupe rusești din regiune, rușii au interzis circulația rezidenților, interzicându-le să treacă râul Nipro, a declarat luni Statul Major ucrainean. Rusia a lansat 25 de lovituri cu rachete și peste 22 de lovituri aeriene asupra țintelor militare și civile din Ucraina în ultimele 24 de ore, se mai arată în comunicat, continuându-și concentrarea asupra stabilirii controlului deplin asupra regiunii Donețk. Autoritățile ruse au declarat că situația este calmă în jurul centralei nucleare Zaporojie, ocupată de ruși, din sudul Ucrainei, după ce inspectorii ONU au declarat sâmbătă că a pierdut din nou puterea externă.

Trei explozii puternice s-au auzit în Energodar, orașul în care se află uzina, dar nu au existat detalii imediate despre pagube și victime, a anunțat luni agenția de presă oficială rusă TASS. Trupele ucrainene au făcut două încercări de a desfășura echipe de asalt în vecinătatea orașului, se spune, adăugând că folosesc drone, artilerie grea și sisteme de lansare de rachete.

Ultima linie electrică externă principală a fost întreruptă, deși o linie de rezervă a menținut alimentarea cu energie electrică a rețelei, a spus Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA). Doar unul dintre cele șase reactoare ale sale a rămas în funcțiune, au pecizat experții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel