Un pastor a fost arestat pentru că uda florile vecinului. Ce cauțiune a plătit

Sursă foto: Pexels (Kindel Media)
Sursă foto: Pexels (Kindel Media)

Un pastor a fost arestat de poliție, după ce ar fi udat florile și verdeața vecinului. Acum clericul îl va da în judecată pe vecin. 

Avocații lui Michael Jennings, un pastor de culoare ce a fost arestat în timp ce uda florile vecinului său, au intentat vineri un proces în instanța federală, susținând că cei trei ofițeri de poliție din Childersburg, Alabama, care l-au arestat, i-au încălcat drepturile conform Primului și celui de-al Patrulea amendament.

În proces, avocații lui Jennings au susținut și ei arestarea care nu ar fi avut, de fapt, temei.

Vecinul a susținut că nu l-a recunoscut

Jennings a fost arestat în mai, după ce vecinul care nu l-a recunoscut a sunat la poliție, crezând că Jennings era o persoană suspectă ce pătrundea pe proprietatea altui vecin, care era în afara orașului, a raportat anterior CNN. Într-o conferință de presă de sâmbătă, Jennings a spus că s-a simțit dezumanizat și umilit în timpul arestării și că soția sa și un vecin au rugat la acel moment poliția să-l elibereze.

"Ce au făcut în ziua aceea, au făcut cu impunitate, s-au gândit că nu vor fi luate măsuri împotriva lor. M-am simțit dezumanizat, mă simțeam un nimic", a spus Jennings. „M-am simțit neajutorat și m-a durut”.

El a adăugat că, deși s-a identificat verbal în fața ofițerilor care au răspuns apelului vecinului, poliția nu l-a crezut. Jennings a spus că nu avea o identificare fizică asupra lui și a refuzat să se ducă să aducă un act de identitate.

Pastorul a plătit o cauțiune de câteva sute de dolari

Jennings a fost luat în custodie și arestat la închisoarea din Talladega County, unde a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune de 500 de dolari, potrivit procesului. Acuzațiile lui Jennings au fost respinse cu prejudiciu la 1 iunie, potrivit procesului. Avocații lui Jennings au declarat sâmbătă că, pe baza interpretării lor a legii din Alabama, Jennings avea permisiunea de a se afla pe proprietate privată și, prin urmare, nu i se cere să se identifice în fața ofițerilor.

Avocatul Harry Daniels a menționat că speră că interacțiunea, surprinsă într-un videoclip care de atunci a devenit viral, să anunțe forțele de ordine din întreaga țară că „nu așa se face” și a continuat să laude calmul și natura adunată a pastorului în timpul și după arestarea sa. Un alt avocat al lui Jennings, Bethaney Embry Jones, a spus că poliția ar trebui să fie mai familiarizată cu legile, adăugând că incidentul nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată.

Președintele NAACP din Alabama, Benard Simelton, le-a îndemnat pe oamenii care se află în situații similare cu cele ale lui Jennings să documenteze ce se întâmplă.

Jennings a declarat sâmbătă că primarul Childersburg nu i-a contactat încă în legătură cu arestarea sa.

Un preot rus a fost arestat în urma unei predici

Părintele Ioann Burdin, de la Biserica Învierii din regiunea Kostroma de vest a Rusiei, va fi judecat pentru declarații împotriva războiului în predica sa și pentru publicarea unui link către o petiție împotriva războiului pe site-ul parohiei sale, a informat serviciul rus al BBC. Tânarul preot al bisericii din satul Karabanovo, Ioann Burdin, și-a încheiat predica spunând “nu războiului” și citind un pasaj din Vechiul Testament: ”Nu ucide”.

Două ore mai târziu, poliția i-a bătut la ușă, părintele Ioann Burdin devenind astfel primul om religios caruia i s-au aplicat noile legi privind așa-numita ”operațiune militară specială”. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel