Urmărește emisiunea live


Un parc din București a fost salvat. Începe prima mare expropriere după 1989

Ministerul Mediului a confirmat, într-un răspuns la o petiție a FPAM, că a început procedurile de expropiere a unor terenuri amplasate strategic într-un parc cu tradiție din Capitală. Cele două loturi de teren vor fi expropriate în scurt timp, afirmă Ministerul Mediului.

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului a somat Ministerul să aplice procedurile invocate de legea 170/2008, pentru declararea de utilitate publică a terenurilor în suprafață de 4625 mp, situate în zona Parcul Bordei, așa cum a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție, prin decizia 1877/2014.

Citește și: Prima naționalizare. "Klaus Iohannis și Traian Băsescu ar trebui să-mi mulțumească"

”În 2007, am inițiat o lege pentru salvarea parcului Bordei, împreună cu Ion Iliescu și Nicolae Văcăroiu, declarând terenul acestuia de utilitate publică, a declarat Marius Marinescu, pentru DCNews. După cum se știe, în primul mandat al lui Traian Băsescu, acesta a aprobat un schimb de terenuri, prin care două familii deveneau propietare pe câteva hectare din Parc. Acestea au fost vândute omului de afaceri Costică Costanda. În mandatul lui Adriean Videanu, terenul a fost din nou schimbat, cu o suprafață din Satul Francez, dar au rămas 4625 mp, vânduți unui terț. Suprafețele private din  parcul Bordei sunt împrejmuite cu gard. Din 2008, când s-a promulgat legea 170, de care aminteam, am cerut tuturor miniștrilor Mediului să aplice prevederile legale, și să exproprieze cele două terenuri din Parcul Bordei. De ce nu s-a aplicat legea timp de 8 ani, rămâne de stabilit. Demararea procedurilor, fie și în 12-lea ceas, este o victorie, pentru că va descuraja inițiativele imobiliare în parcuri. FPAM a mai cerut parchetelor să investigheze schimbul de terenuri care a stat la baza scandalului Bordei”, a explicat Marius Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel