Un palestinian a fost ucis la doar câteva zile după ce un copil de 12 ani a fost împușcat

Pixabay
Pixabay

Un bărbat ce participa la înmormântarea copilului de 12 ani, ucis de forțele israeliene, a fost împușcat. 

Un palestinian a murit împușcat de forțele armate israeliene în Bancul de Vest, conform informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății din Palestina. Tragicul eveniment a avut loc în contextul revoltelor din cauza unui deces a unui copil de 12 ani, împușcat la rândul său de soldații israelieni, scrie CNN.

Shawkat Awad, în vârstă de 20 de ani a decedat joi seară, 29 iulie, după ce a fost împușcat în cap și în abdomen. Totul s-a întâmplat în orașul Beit Ummar, situat între Betleem și Hebron. Victima a fost transportată la un spital din Hebron, însă medicii nu au reușit să îl salveze. 

Mii de persoane au luat parte la înmormântarea copilului de 12 ani, pe numele său Mohammad Allamy. Violențele au început după ce câteva sute de palestinieni au atacat cu pietre forțele de securitate israeliene. Imaginile apărute pe social media îi arată pe soldații israelieni care atacă în plin mulțimea furioasă cu metode de dispersie a manifestațiilor, gloanțe de calibru 22 și focuri trase în aer. 

Copil de 12 ani ucis de soldați

Reamintim că un minor palestinian împuşcat miercuri, 21 iulie, de soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată a murit în urma rănilor suferite, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii într-un comunicat, relatează AFP.

Ministerul a anunţat că Mohamad al-Alami, în vârstă de 12 ani, a fost ucis în oraşul Beit Omar, aflat la nord-vest de Hebron. El a fost rănit grav la piept în timp ce se afla într-o maşină împreună cu tatăl său, a precizat ministerul, fără a furniza mai multe detalii.

Un palestinian de 41 de ani a fost împuşcat mortal marţi seară de un militar israelian la intrarea într-o localitate din Cisiordania ocupată, teatru al înfruntărilor între manifestanţi şi forţele israeliene în ultimele săptămâni, potrivit responsabililor palestinieni.

Sâmbătă, un adolescent palestinian de 17 ani rănit în ajun în timpul unor ciocniri cu soldaţii israelieni a murit la spital în urma rănilor suferite.

Vezi și: Un copil de 12 ani din Palestina, mort după ce a fost împuşcat de soldaţi israelieni în Cisiordania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel