Un oraş din Spania, sufocat de gunoaie din cauza grevei angajaților de la salubritate

gunoaie-jerez
gunoaie-jerez

Orașul Jerez, din sudul Spaniei, este sufocat de gunoaiele ce s-au acumulat de 20 de zile din cauza unei greve a agenţilor de salubritate.

,,Credeam că visez ieri. De acord, locuiesc într-un cartier dificil, dar nu am văzut niciodată aşa ceva", mărturiseşte Macarena, o studentă în vârstă de 21 de ani care aştepta să intre la cursurile de seară. ,,Am văzut şobolani, animale, n-am mai trăit aşa ceva, asta mă demoralizează", adaugă studenta.

Începând din 2 noiembrie, angajaţii unui subcontractant al primăriei, însărcinat cu strângerea gunoiului, Urbaser, se află în grevă pe termen nelimitat din cauza unui plan social care afectează 125 de angajaţi şi care prevede scăderi salariale.

Municipalitatea a redus cu 20 la sută, de la 25 la 19 milioane de euro, bugetul destinat societăţilor subcontractate. Înaintea gunoierilor, personalul de serviciu al şcolilor a intrat în grevă în octombrie, protestând pentru ca să i se plătească salariile restante de câteva luni.

Miercuri, o societate privată, Tragsa, însărcinată de primărie să asigure serviciul minim după incidente, a strâns 30 de tone de gunoaie în jurul prânzului din cele 270 care erau colectate de obicei în fiecare zi înainte de grevă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel