Un oraş din Germania ar putea avea transport public gratuit

Consiliul municipal din Monheim am Rhein, un oraş din landul german Renania de Nord - Westfalia, va organiza miercuri seară o procedură de votare prin care doreşte să introducă transportul public gratuit în această localitate, informează DPA.

Dacă votul va trece miercuri seară, cei 44.000 de locuitori din acest oraş, aflat în apropiere de Dusseldorf, nu vor mai fi nevoiţi să plătească abonamente şi bilete pentru transportul public începând din aprilie 2020, cel mai devreme. Potrivit presei germane, moţiunea va trece cu siguranţă, întrucât primarul local, Daniel Zimmermann, reprezentant al Partidului Peto, are majoritate în consiliul municipal, cu 26 de locuri dintr-un total de 40.

Municipalitatea deţine o flotă auto compusă din 47 de autobuze. Cetăţenii care şi-au înregistrat rezidenţa în Monheim am Rhein vor putea să circule cu autobuzul - în oraş şi până în localitatea învecinată Langenfeld - în regim de gratuitate. În apropiere există şi câteva staţii ale unor trenuri de navetişti care asigură legătura cu Dusseldorf, iar municipalitatea locală plănuieşte să reducă cu 50% preţurile biletelor de tren către capitala acestui land german.

Municipalitatea din Monheim am Rhein plăteşte deja aproximativ 3 milioane de euro pe an către compania locală de transport public pentru a acoperi scăderea veniturilor obţinute din vânzările de abonamente şi de tichete de călătorie. Ideea transportului public nu este complet nouă în Germania: în oraşul Templin, aflat la nord de Berlin, autobuzele au circulat în regim de gratuitate între anii 1998 şi 2003.

În oraşul bavarez Pfaffenhofen, şase autobuze de linie transportă pasageri în regim de gratuitate de la sfârşitul anului 2018, iar ca urmare a acestei iniţiative numărul pasagerilor s-a dublat. Asociaţiile transportatorilor consideră că transportul public local se află într-o situaţie critică, iar reprezentanţii lor avertizează că absenţa veniturilor din bilete va afecta în mod negativ investiţiile făcute în sistemul de transport.

Totuşi, acest lucru nu ar trebui să fie o problemă în Monheim am Rhein, întrucât oraşul a devenit foarte atractiv pentru numeroase companii datorită unui impozit pe profit foarte mic: veniturile obţinute din taxe au crescut fulgerător pentru municipalitate, după ce multe companii şi-au reorientat afacerile către acest oraş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel