Un om de afaceri vrea să devină Aleksandr Lukaşenko al Republicii Moldova: Dictatura e mai bună decât anarhia

Controversatul om de afaceri moldovean Renato Usatîi, creditat cu şanse la obţinerea unui mandat în Parlamentul de la Chişinău la alegerile legislative programate pentru 30 noiembrie, a declarat că vrea să implementeze în Republica Moldova un model autoritar de conducere similar celui din Belarus.

"Aleksandr Lukaşenko este un exemplu pentru mine, iar metodele sale de conducere aş vrea să le implementez şi eu. Îmi doresc ca şi în Republica Moldova să fie un sistem de conducere similar celui din Belarus. Republica Moldova are nevoie de un Lukaşenko", a declarat Renato Usatîi într-o emisiune la postul de televiziune "RTR-Moldova", relatează IPN, în pagina electronică.

Controversatul om de afaceri, lider al unei formaţiuni politice cu numele său - Partidul lui Renato Usatîi - a afirmat, de asemenea, că dictatura este mai bună decât anarhia şi a apreciat că este necesar ca poliţiştii să primească prerogative sporite, în lupta cu traficanţii de droguri şi violatorii. "Este anormal ca statul să cheltuiască un milion de lei pentru a întreţine un violator în puşcărie timp de 20 de ani", a explicat Usatîi.

El a mai afirmat că va participa la alegerile legislative stabilite pentru 30 noiembrie într-un bloc electoral care se va numi "Blocul lui Renato Usatîi", iar în sigla electorală a blocului va fi scris numele său. "Partidul meu este cunoscut de 30 la sută din populaţie, iar numele meu îl cunoaşte peste 70 la sută", a declarat omul de afaceri.

Renato Usatîi s-a declarat convins că la alegerile din 30 noiembrie va obţine cel puţin 15 la sută din voturi şi a oferit pronosticuri privind rezultatul scrutinului. "Partidul Comuniştilor va obţine 30 la sută, Renato Usatîi - cel puţin 15, iar Partidul Socialiştilor (condus de fostul lider comunist Igor Dodon - n.r.) - 7 la sută". În acelaşi context, Usatîi a declarat că va face coaliţie cu partidele politice care vor denunţa Acordul de Asociere semnat de Chişinău cu Uniunea Europeană, iar sensul implicării sale în politică este de a împiedica unirea Republicii Moldova cu România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel