Un om de afaceri și un fost lider PSD, reținuți, într-un dosar cu prejudiciu uriaș

Au fost 25 de percheziții joi dimineață, urmate de audieri la sediul Poliției Județene Mehedinți. După audieri, cinci persoane au fost reținute. 

Printre cei cinci, au primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore omul de afaceri Georgică Cornu şi fostul preşedinte al PSD Orşova Constantin Popescu. Cei doi sunt suspectați de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiul din dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani este de zece milioane de euro. 

[citeste si]

Cinsprezece persoane au fost audiate după percheziții. Zece au fost puse în stare de libertate. Anchetatorii susțin că s-au emis facturi fictive în valoare de 45 de milioane de euro, prejudiciul adus statului fiind de zece milioane de euro. 

Cei reţinuţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă. Anchetatorii au pus sechestru asigurător pe mai multe autoturisme de lux ale oamenilor de afaceri implicaţi în dosar, pe sume de bani, atât în numerar, cât şi sub forma unor creanțe, spun sursele judiciare, potrivit România TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel