Un om de afaceri a ascuns un bărbat urmărit internaţional în sediul firmei. Cum s-a dat de gol şi ce pedeapsă a primit

Foto: Pexels / Bărbatul a fost amendat pentru favorizarea făptaşului cu o amendă penală de 9.000 de lei
Foto: Pexels / Bărbatul a fost amendat pentru favorizarea făptaşului cu o amendă penală de 9.000 de lei

Pentru că a ascuns faptul că un bărbat angajat la compania sa era căutat cu mandat internaţional de arestare pentru a fi extrădat, un om de afaceri din Alba Iulia a fost condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 9.000 de lei.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului. În actul de sesizare s-a arătat, în esenţă, că, în perioada 2 februarie 2018 – 24 septembrie 2018, acesta l-a ajutat pe un angajat de-al său „în scopul împiedicării executării măsurii privative de libertate a arestării provizorii dispuse anterior de către Curtea de Apel Alba Iulia“. Afaceristul a ţinut legătura cu persoana urmărită şi a refuzat să comunice poliţiei locul unde se afla acesta deşi cunoştea acest aspect. Mai mult, l-a menţinut pe postul de dispecer al societăţii al cărei administrator era, ajutându-l să-şi găsească şi un apartament unde să locuiască, în municipiul Alba Iulia.

S-a dat de gol după ce a depus o cerere

Bărbatul era căutat pentru executarea unei pedepse cu închisoarea în Germania, fiind condamnat la 7 luni închisoare pentru infracţiuni la regimul circulaţiei prevăzute de Codul Rutier. Administratorul a fost chemat de două ori la Poliţie în perioada celor opt luni cât persoana căutată a stat ascunsă, dar a spus de fiecare dată că nu ştie unde se află aceasta. Acesta s-a dat de gol după ce a depus o cerere la dosarul de la Curtea de Apel, prin care a solicitat instanţei să nu dispună luarea unei măsuri privative de libertate faţă de persoană căutată, până la soluţionarea dosarului care vizează mandatul european de arestare, deoarece aceasta este angajată în calitate de dispecer în cadrul societăţii de transport internaţional pe care o administrează, fiind singurul angajat vorbitor de limba germană.

În final, a fost deconspirat, trimis în judecată şi condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 9.000 de lei. Afaceristul este recidivist, fiind condamnat în trecut la 3 ani de închisoare cu suspendare. Judecătoria Alba Iulia susţine că pedeapsa aplicată pentru fapta de favorizare a făptuitorului nu atrage şi revocarea suspendării executării pedepsei anterioare, astfel încât bărbatul a rămas să execute doar amenda penală. Nemulţumit de soluţie, acesta a contestat hotărârea la Curtea de Apel.

Mai multe informaţii AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel