Un ofițer rus și-a riscat viața pentru a renunța la războiul lui Putin. "Oamenii din jurul nostru mureau. Nu voiam să simt că fac parte din asta"

Un ofițer rus și-a riscat viața pentru a renunța la războiul lui Putin. "Oamenii din jurul nostru mureau. Nu voiam să simt că fac parte din asta" / Foto: Pixabay, de Amber Clay
Un ofițer rus și-a riscat viața pentru a renunța la războiul lui Putin. "Oamenii din jurul nostru mureau. Nu voiam să simt că fac parte din asta" / Foto: Pixabay, de Amber Clay

Vezi în articol povestea unui ofițer rus care și-a riscat viața pentru a renunța la războiul lui Vladimir Putin.

Un ofițer rus a povestit pentru CNN cum și-a riscat viața pentru a renunța la războiul lui Vladimir Putin. Ofițerul a declarat că nu este singurul soldat îngrijorat sau confuz de motivul pentru care forțele ruse au fost trimise să invadeze Ucraina. cum și-a riscat viața pentru a renunța la războiul lui Putin. A fost nevoie de câteva săptămâni în care a dormit pe lăzi cu grenade și și-a ascuns fața de ucraineni din cauza sentimentului de vinovăție pentru ca militarul rus să ajungă la concluzia că nu vrea să facă parte din războiul din Ucraina.

"Eram murdari și obosiți. Oamenii din jurul nostru mureau. Nu voiam să simt că fac parte din asta, dar am fost o parte din asta.", a spus ofițerul.

El a spus că a mers să-și găsească comandantul și a demisionat pe loc. Povestea lui este remarcabilă, dar ar putea fi doar una dintre multe altele, potrivit oponenților războiului din Rusia, care spun că au auzit de multe cazuri de soldați - atât profesioniști, cât și începători, care au refuzat să lupte.  

Ofițerul spune că nu știa că merge să invadeze Ucraina

Trupele ruse s-au luptat cu moralul scăzut și cu pierderi grele în Ucraina, potrivit evaluărilor oficialilor occidentali, inclusiv ale Pentagonului. Agenția de Informații Cyber ​​și Securitate din Marea Britanie spune că unii chiar au refuzat să execute ordinele. Ministerul rus al Apărării nu a răspuns la o solicitare de comentarii a CNN.

Vorbind cu jurnaliștii sub protecția anonimatului, ofițerul a povestit  că a făcut parte din acumularea masivă de trupe în vestul Rusiei, care a declanșat temeri globale în legătură cu Ucraina. Dar el a spus că nu s-a gândit prea mult la asta, chiar și pe 22 februarie a acestui an, când el și restul batalionului său au fost rugați să-și predea telefoanele mobile în timp ce staționează în Krasnodar, sudul Rusiei, fără nicio explicație.

"În acea noapte și-au petrecut ore întregi pictând dungi albe pe vehiculele lor militare. Apoi li s-a spus să le spele pe alea, a spus el.„Ordinea s-a schimbat, trageți litera Z, ca în Zorro”, și-a amintit ofițerul.

Soldații ruși care i se împotrivesc pe Putin

"A doua zi am fost duși în Crimeea. Sincer să fiu, m-am gândit că nu vom merge în Ucraina. Nu credeam că se va ajunge deloc la asta", a spus bărbatul.

În timp ce unitatea sa s-a adunat în Crimeea - regiunea ucraineană anexată de Rusia în 2014 - președintele Vladimir Putin și-a lansat o nouă invazie a Ucrainei pe 24 februarie.

Dar ofițerul a spus că el și tovarășii săi nu erau conștienți, deoarece nu li s-a transmis nicio veste și că nu erau în contact cu lumea exterioară fără telefoanele lor. Totodată, ofițerul a spus că nu este singurul soldat îngrijorat sau confuz de motivul pentru care forțele ruse au fost trimise să invadeze Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel