Un oficial din Ministerul Transporturilor dă cărţile pe faţă: Suntem pe ultimul loc la siguranţa pe şosele

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

România se situează pe ultimul loc în statisticile europene privind siguranţa pe şosele, în principal din lipsa infrastructurii, a declarat, miercuri, Ion Iordăchescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în cadrul Conferinţei internaţionale de siguranţă rutieră de la Palatul Parlamentului. 

România se situează pe ultimul loc în statisticile europene privind siguranţa pe şosele, în principal din lipsa infrastructurii, a declarat, miercuri, Ion Iordăchescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în cadrul Conferinţei internaţionale de siguranţă rutieră de la Palatul Parlamentului. El a fost întrebat de jurnalişti de ce România este ţara din UE cu cele mai multe victime în accidente rutiere. 

"În primul rând, din cauza lipsei infrastructurii, este una dintre problemele majore. Mai exact, lipsa kilometrilor de autostradă, faptul că avem foarte multe şosele în stări deplorabile, faptul că drumurile nu sunt la standardele europene de siguranţă, vorbesc de unele drumuri naţionale, unele drumuri judeţene. Aceasta este o problemă. Principala problemă a românilor este infrastructura, în momentul de faţă", a spus oficialul. 

Sunt şi alţi factori care conduc la aceste statistici


El a adăugat că, pe lângă această problemă, mai sunt şi alţi factori care conduc la aceste statistici, precum educaţia în trafic, modul în care conducătorii auto percep să respecte regulile, precum şi lipsa unor sisteme radar eficiente. "Este un rezultat nesatisfăcător. Se vede clar că în toate statisticile prezentate în momentul de faţă suntem pe ultimul loc. E clar că trebuie făcut ceva să îmbunătăţim situaţia, dar, repet, trebuie să plecăm de la infrastructură", a repetat Iordăchescu. Potrivit statisticilor Consiliului European pentru Siguranţa în Transporturi, în România s-au înregistrat în 2017 un număr de aproape 100 de decese la un milion de locuitori din accidente auto, dublu faţă de media UE (50 de decese la un milion de locuitori). 

Aceste statistici plasează România pe ultimul loc în UE la acest capitol. Pe primele locuri sunt situate Norvegia, cu 20 de decese la un milion de locuitori, Suedia, Marea Britanie şi Cehia, cu aproape 30 de decese la un milion de locuitori în 2017. 

Vezi şi: Mircea Badea: Două referendumuri pe 26 mai. Iată întrebările!

Guvernul cere scoaterea în afara legii a unor asociații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel