Un șofer român de TIR s-a întâlnit cu atacatorul din Berlin. Ce spune despre el

Un atac sângeros a avut loc în Berlin. Un tânăr terorist a furat un tir și a intrat în plin în târgul de Crăciun. Doar șoferul tirului, care era pe scaunul pasagerului și ar fi tras de volan a reușit să evite moartea mai multor oameni. 

12 persoane au murit și 48 au fost rănite în urma atacului. Atacatorul a fugit și a fost prins și împușcat în Italia. 

Un șofer român de TIR l-a văzut pe teroristul Anis Amri după atac. El a încercat să contacteze poliția germană și franceză. Teroristul l-a întrebat în ce direcție este autostrada spre Lyon. 

Alexandru Ghinea are 37 de ani și locuiește din 2001 în Spania. Este originar din București. El l-a întâlnit pe terorist miercurea trecută la o benzinărie de pe autostradă. Românul le-a arătat jurnaliștilor apelurile telefonice către poliția din Berlin și Franța. 

(w670)

"Cu patru filtre bine plasate pe autostradă, l-ar fi putut prinde imediat. Și eu aș fi fost cu 100.000 de euro mai bogat", a spus românul, potrivit ȘtirilePROTV

[citeste si]

Alexandru Ghinea a mai povestit că se odihnea în cabina TIR-ului miercuri noaptea, o mașină se apropiat de el, iar șoferul pe care-l descrie ca ”îngrijit, bărbierit, îmbrăcat cu un pulover alb, de lână” l-a întrebat despre autostrada care duce la Lyon. Șoferul român se temea înainte să nu fie vreun hoț și spune că s-a bucurat când a plecat pentru că nu era un hoț, iar teroristul părea mulțumit că nu greșise drumul. ”Vorbea franceza cu accent greu, italienesc și mi-a spus "ciao" cand a plecat” a mai povestit șoferul român.

”Cineva în Franța i-a acordat sprijin, din moment ce era atât de bine aranjat", spune Ghinea, care în acel moment nu s-a gândit că ar putea fi un terorist. 

Alexandru Ghinea a mai spus că s-a simțit neputincios pentru că nu s-a înțeles cu operatorii francezi la telefon, nu au înțeles situația. Poliția germană vrea ca el să dea o declarație în această săptămână. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel