Un obiect misterios va fi absorbit de gaura neagră din centrul Căii Lactee în următorii ani

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Gaura neagră Săgetător A*, din centrul Căii Lactee, va absorbi în următorii ani un obiect misterios a cărui proveniență nu se cunoaște cu exactitate.

În centrul galaxiei Calea Lactee se află Săgetător A*, o gaură neagră supermasivă care are o greutate de 4,6 milioane de ori mai mare decât Soarele. Aceasta este orbitată de mai multe stele și de câteva obiecte particulare, inclusiv misteriosul X7. Acest obiect nu este departe de gaura neagră și ar putea deveni „hrană“ pentru Săgetător A* în următorii 15 ani.

Forma X7 este un indiciu că obiectul nu este tocmai solid și este modificat periodic de gaura neagră. Cercetătorii cred că este vorba de un nor de resturi dintr-o coliziune stelară.

X7 are o masă echivalentă cu aproximativ 50 de pământuri și se află pe o orbită în jurul Săgetător A* care durează aproximativ 170 de ani. Cercetătorii consideră că norul nu va putea să-și termine ciclul și, în 2036, acesta va fi în cel mai apropiat punct de gaura neagră supermasivă și probabil va fi absorbit spre ea.

La început, se credea că X7 este un obiect G. Acestea sunt obiecte particulare din centrul galaxiei care arată ca nori de gaz, dar se comportă ca stelele. Dar niciun obiect G nu s -a schimbat la fel de mult ca X7.

„Niciun alt obiect din această regiune nu a arătat o evoluție atât de extremă”, a spus autorul principal Anna Ciurlo.

„O posibilitate este ca gazul și praful lui X7 să fi fost ejectate în momentul în care două stele s-au ciocnit”, a explicat Ciurlo.

În acest proces, steaua fuzionată este ascunsă în interiorul unei „cochilii” de praf și gaz, care s-ar putea potrivi cu descrierea obiectelor G. 

O altă explicație este aceea că norul este asociat cu o stea tânără S50 și că provine din ea și răspunde la mediul particular din jurul găurii negre supermasive.

CITEȘTE ȘI      -      Cercetătorii au detectat semnalele unei structuri ascunse în interiorul nucleului Pământului: Ar putea însemna că trebuie să rescriem manualele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel