Un nou virus bancar vă poate fura datele de identificare

Zeci de mii de mesaje, care conțin un virus bancar, au ajuns la clienții mai multor bănci, care riscă să le fie furate datele de identificare. 

Avertismentul vine de la specialiștii Bitdefender, scrie stradadebuzau.ro. Virusul Trojan.Dyre, odată instalat, fură datele de autentificare la serviciile de e-banking ale băncilor Alpha Bank, Bancpost, BRD, CEC Bank, UniCredit, Credit Europe, Raiffeisen și BCR, potrivit Bitdefender.

Pentru a trece de programele antivirus, arhivele ce conțin virușii poartă denumiri diferite, iar utilizatorul este direcționat către o pagină web localizată, aparținând unui furnizor de servicii de fax.

Observat pentru prima dată în 2014, virusul Dyre este foarte asemănător cu celebrul troian bancar Zeus. Se instalează pe computerul utilizatorului și devine activ doar când acesta își introduce datele pe pagina de autentificare a unei instituții bancare. Apoi, prin intermediul unui atac de tip "man-in-the-browser", hackerii "injectează" un cod Javascript malițios, care le permite să fure credențialele de autentificare sau să efectueze operațiuni neautorizate în cont

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel