Un nou tip de înșelăciune – „Metoda Covid-19”! Poliția, avertisment

metoda Covid-19
metoda Covid-19

A apărut un nou tip de înșelăciune: metoda Covid-19.

Poliția Română atrage atenția asupra unui nou tip de înșelăciune: metoda Covid-19.

”Un nou tip de înșelăciune – „Metoda Covid-19”! Citește până la sfârșit! Poate te ajută!

Varianta lor: „ - Alo! Fiul dumneavoastră este grav bolnav, în urma infectării cu virusul Covid-19 și trebuie să îl transferăm urgent la un spital din afara țării! Trimitem imediat la dumneavoastră pe cineva să ridice suma necesară salvării lui!

Varianta noastră: „ - Bună seara!...de la Biroul Rutier, Poliția Municipiului Focșani! Ne veți însoți la sediu, este necesar să lămurim anumite aspecte!”

Ora 01.40: Daniel și Sebastian, polițiști rutieri, patrulau pe centura municipiului Focșani, iar din sens opus, un autoturism, al cărui șofer părea grăbit, accelerează și mai mult la vederea echipajului.

Cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, au întors după acesta, oprindu-l după 1 km și, în câteva clipe, „s-a făcut și mai multă lumină” într-un caz, la care echipa noastră lucrează.

Pe scurt - În cursul lunii iulie, două persoane, sub imperiul stării emoționale create de „așa-ziși” medici, au înmânat, în total, suma de 33.000 de lei, pentru „salvarea” celor dragi, unor „curieri”. Cei doi ocupanți, cu vârste de 26 și 30 de ani, au acum timp să se gândească la faptele lor.

Foarte importantVorbiți cu părinții și bunicii dumneavoastră mai des, rugați-i să vă sune, să se asigure că sunteți bine, mai ales când alții sună înaintea dumneavoastră și susțin „urgențe”

Nu vă lăsați înșelați prin aceste metode”, a transmis Poliția Română.

---

VEZI ȘI: Fraudă prin telefon, numere dubioase. Piperea: Cum să te aperi de facturile supraîncărcate. SINGURA soluție pentru că ”statul român e în bălării și nu a luat nicio măsură”

Un nou tip de înșelăciune a terorizat mii de români în aceste zile. 

Cetățenii sunt sunați de numere din țări exotice și li se spune că telefonul a fost virusat. Gheorghe Piperea a precizat, în exclusivitate pentru DC NEWS, care sunt soluțiile pe care românii le au atunci când sunt atacați în acest mod.

În ultimele luni, utilizatori din România sunt vizați de diverse campanii de phishing prin intermediul apelurilor telefonice. Acest tip de atac poartă denumirea de vishing (voice + phishing = vishing), iar metodele utilizate de către atacatori sunt inspirate din tehnici de inginerie socială.

Mulți au spus că au fost contactați de același număr și au fost abordați de aceeași voce, cu același text, doar că discuțiile lor au mers atât de departe încât au ajuns în punctul în care să-și dea date personale, prin telefon. Citiți aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel