Un nou referendum pe tema Brexit, de confirmare

Eduard Pascu / 12 apr 2019 / 21:43 Salveaza PDF Comentarii
Ministrul de Externe al Marii Britanii, Philip Hammond
Ministrul de Externe al Marii Britanii, Philip Hammond

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Philip Hammond, a eliminat posibilitatea ca Marea Britanie să folosească întârzierea privind Brexit-ul pentru a organiza un al doilea referendum și a subliniat că încă mai așteaptă ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană în termenul prognozat.

Vorbind la Washington, Philip Hammond a declarat că timpul este prea scurt pentru a susține un referendum de confirmare a Brexit-ului până la sfârșitul lui octombrie, dacă nu a fost declanșat până acum. Hammond a declarat că prejudiciul cauzat de incertitudinea continuă - inclusiv problemele de a găsi candidații potriviți pentru a-l înlocui pe guvernatorul Băncii Angliei Mark Carney  - arată că este vital ca problema Brexit să fie soluționată cât mai repede posibil.

El a spus că Brexit-ul a afectat reputația Marii Britanii văzută ca un loc de a face afaceri și orice altă întârziere prelungită în rezolvarea problemei ar putea să-l forțeze să renunțe în cursul acestui an la planurile pentru o revizuire pe termen lung a cheltuielilor publice datorate. Brexit-ul "depinde de locul pe care situează Partidul Laburist. Este profund divizat și va trebui să se hotărască unde este",  mai spus Hammond.

Termenul este scurt

  

Întrebat despre posibilitatea unui al doilea referendum, Hammond a declarat: "Este o propunere care ar putea și, pe baza tuturor dovezilor, este foarte probabil să fie pusă în parlament într-o anumită etapă". Acesta a mai spus că guvernul se opune unui referendum confirmator și că nu ar susține unul, arătând că va dura șase luni pentru a organiza un referendum. El a adăugat: "Este puțin probabil, la nivel tehnic, dacă va fi suficient timp... Știu că unele ziare au afirmat că UE ne-a dat o prelungire până în octombrie, astfel că va exista timp pentru un referendum confirmator, dar dacă acesta a fost motivul pentru care l-a dat atât de lung mai mult, timpul mi se pare strâns.

Vezi și: Brexit. Proteste în Marea Britanie după amânarea ieșirii din UE 

 

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24