Urmărește emisiunea live


Un nou punct fix pentru recenzare deschis în Sectorul 3, la Mall Vitan

Foto: Primăria Sectorului 3, Bucureşti
Foto: Primăria Sectorului 3, Bucureşti

Primăria Sectorului 3 anunță că pune la dispoziţia cetăţenilor un nou punct fix pentru Recensământul Obligatoriu al Populaţiei şi Locuinţelor din România, începând cu data de 13 iulie. Acesta este amplasat în Mall Vitan (București Mall) (Calea Vitan 55-59). 

De asemenea, punctul de recenzare de la Primăria Sectorului 3 se va muta începând de joi, 14 iulie,  în incinta Colegiului Tehnic Mihai Bravu (șos. Mihai Bravu nr. 428), într-un spațiu mai amplu decât cel existent astăzi la primărie, spațiu ce va permite o mai bună desfășurare a activității de recenzare, susțin reprezentanții instituției.

S-a prelungit termenul de recenzare

Deși initial perioada de recenzare trebuia să se încheie la finalul acestei săptămâni, toate cele trei puncte vor fi deschise până la data de 24 iulie. Sunt așteptați toți cetățenii care doresc să se recenzeze, dar, din diferite motive, nu au efectuat autorecenzarea sau nu pot primi vizita recenzorului la reședința obișnuită.

Adresele și programul de funcționare ale celor trei puncte fixe de recenzare sunt:

Mall Park Lake (str. Liviu Rebreanu nr. 4)

Program de lucru între orele 10.00-22.00;

Mall Vitan (Calea Vitan nr. 55-59).

Program de lucru începând cu data de 13 iulie, între orele 10.00-22.00;

Colegiul Tehnic Mihai Bravu (șos. Mihai Bravu nr. 428)

Program de lucru începând cu data de 14 iulie, între orele 8.30-16.30.

Datele publicate de INS la sfârşitul fazei de autorecenzare indicau 8,9 milioane locuitori având CNP unic şi validat, reprezentând 47% din populaţia rezidentă a ţării. Însă, a existat şi un număr important de chestionare completate greşit. Populaţia recenzată până la 25 iunie este de circa 13,2 milioane de persoane, adică 69% din populaţia rezidentă estimată de INS. „Mai sunt de recenzat circa 5,8 milioane locuitori sau mai puţini, dacă populaţia rezidentă a ţării este inferioară celei estimate de INS – 19 milioane. Va fi greu, enorm de greu pentru cele mai multe judeţe să treacă de la o înregistrare cu recenzor a populaţiei, în jur de 20% astăzi, la o recenzare de 50-60%. Cu această perspectivă dramatică numai guvernul şi alte instituţii ale statului şi administraţiilor locale pot schimba starea lucrurilor şi intervenţia este indispensabilă. Un recensământ naţional nu poate eşua în anul 2022”, avertizează specialistul Vasile Gheţău, academicianul care face pe platforma Contributors.ro o analiză a celei de-a doua faze a recensământului populaţiei şi locuinţelor. Potrivit acestuia, mersul operaţiunilor este relativ departe de aşteptări şi în contrast mare cu masiva autorecenzare a populaţiei din prima fază. Recensământul populaţiei şi al locuinţelor urmează să se încheie pe 18 iulie.

Amenzi usturătoare pentru cei care nu deschid uşa

Pe 31 mai 2022 a început etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Vor fi vizitate și gospodăriile populației care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ. Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în România (care, la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni). Persoanele care vor refuza să furnizeze informaţii sau vor furniza date eronate sau incomplete vor putea fi sancţionate cu amendă de la 1.000 de lei la 3.000 de lei (art. 54 din OUG nr. 19/2020). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel